SPEKTAKL ZDRAVKA ČOLIĆA I SIMFONIJSKOG ORKESTRA ZA KRAJ ARSENAL FESTA: Novi zvuk i 33 hita, a evo šta su poručili organizatori
Foto: Live Production

Lepo

SPEKTAKL ZDRAVKA ČOLIĆA I SIMFONIJSKOG ORKESTRA ZA KRAJ ARSENAL FESTA: Novi zvuk i 33 hita, a evo šta su poručili organizatori

Pop kultura -

Na spektakularan način je završeno 14. izdanje Arsenal festa u u Kragujevcu. Poslednje, treće, još pre dve i po nedelje rasprodato, obeležio je veličanstven koncert regionalne zvezde Zdravka Čolića sa simfonijskim orkestrom, prvi njegov takve vrste u Srbiji.

Zdravko Čolić
foto: Live Production

Magični Čola je na Mejn stejdžu nastupio uz instrumentalne soliste novosadskog Big benda i orkestra Opere SNP Novi Sad, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. U čak dva sata i 40 minuta sačinjen je repertoarski izbalansiran, i ovakvom zvuku potpuno prilagođen program od 33 hita iz Zdravkove prebogate karijere, uz ekstatičnu reakciju publike i potpuno predavanje ovakvim, osveženim aranžmanima.

Čarolija je, posle impresivnog instrumentalnog uvoda, krenula od bloka hitova iz sedamdesetih ("Produži dalje",Sinoć nisi bila tu", "Gori vatra"), da bi se nastavilo uz "Čija je ono zvijezda", "Živiš u oblacima" ... Zdravko je mnoge ostavio bez daha izuzetno visokim kvalitetom interpretacije, povremeno spektakularno odlazeći u visine ("Jedna zima s Kristinom") i pokazujući da mu godine ne mogu ništa.

Zdravko Čolić
foto: Live Production

Pevalo se i igralo bez ikakvih kočnica, cveće je stizalo na binu... Arsenal je postao pravo grotlo emocija, dok su se nizali "Loše vino", "Ljubav je samo riječ", "Svadbarskim sokakom", "Tebe čuvam za kraj" i mnogi drugi biseri, a posle kraće instrumentalne pauze i "Noć mi te duguje", "Stanica Podlugovi", "Mađarica", "Ruška", "Pusti, pusti modu"... Ubedljivo finale na bisu će se posebno pamtiti - "Ti si mi u krvi", "Kuća puna naroda", te grandiozna "Pjesmo moja".

- Na sve nije pala nijedna mrlja, Arsenal fest 2024 je u potpunosti prošao bez incidenata. Lestvica je, u minula tri dana, podignuta na još viši nivo te, sasvim sigurno, mnogi već sada iščekuju šta će, za godinu dana, punuditi 15. izdanje festivala priznatog i daleko van granica Srbije - navode organizatori.

Bonus video:

03:35

Bijelo dugme u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track