RAZNE DIJETE NISU USPELE, A ONDA SAM URADIO NAJPROSTIJU STVAR: Evo kako je Milan Marić SMRŠAO 24 kilograma, prepolovio se
Foto: Printscreen/Youtube

otkrio tajnu

RAZNE DIJETE NISU USPELE, A ONDA SAM URADIO NAJPROSTIJU STVAR: Evo kako je Milan Marić SMRŠAO 24 kilograma, prepolovio se

Pop kultura -

Transformacije u kilaži za glumce nisu retkost u Holivudu. Ipak, kod nas je Milan Marić jedan od retkih glumaca koji se odvažio na ovako drastične promene kilaže zarad uloge.

najbolje serije sarajeva, Milan Marić
foto: Nemanja Nikolić

On je na fizičke transformacije gledao kao na sastavni deo posla. Zbog ljubavi prema poslu koji radi spreman je da pravi razne kompromise i s telom iako je svestan da to nije dobro za zdravlje.

Tako se svojevremeno zbog uloge ruskog pisca Sergeja Dovlatova ugojio čak 30 kilograma, a potom zbog role legendarnog Tome Zdravkovića smršao sa 103 na 79 kilograma.

Milan Marić
foto: Nemanja Nikolić

- Promena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, već promena u glavii odnosu ka svom telu. To nije telo na koje si ti navikao. Osećaš, kao da si u tuđem telu, treba ti period adaptacije. Nije samo teško ugojiti se, već i kad mnogo smršaš taj gubitak utiče na tebe - rekao je Marić za Blic i istakao da je gladovanje ono što je njemu pomoglo da izgubi kilograme.

Milan Marić
foto: Dragana Udovičić

- Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspelo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš da ustaneš u šest da bi radio, a nekad snimaš celu noć. Uradio sam najprostiju stvar - prepolovio sam obroke. Izbacio sam hleb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedan obrok sam izbacio a druge prepolovio. Za dva meseca je to dalo rezulate - otkrio je glumac.

O teretu slave

Glumac je takođe govorio i o pritisku slave koja mu je postala značajno opterećenje, a otkrio je i svoju tajnu kako je sprečio da ga "slava udari u galvu".

Milan Marić
foto: Nemanja Nikolić

- Nije teško ostati prizeman, prosto sve je u tome šta vas zanima u životu i kako na život gledate. Radim posao koji volim i za koji živim, to čak nije posao, to je nešto više. Razvoj glumca, zavisi od ličnog razvoja, dok se ti razvijaš, spreman si da učiš, ideš dalje, pa i da grešiš, ispravljaš greške, to se odražava i na glumu. Hrabriji si i smeliji da se “bacaš“ u neke stvari, koje su pre pet godina bile nezamislive. Na taj način gledam na film, pozorište i na televiziju, to iskustvo služi da otključava prostorije unutar mene - rekao je ranije glumac.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

01:36

Milan Marić govor na komemoraciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track