KEJT MIDLTON PONOVO POD LUPOM JAVNOSTI: "Princeza je pod strašnim pritiskom", od nje se očekuje OVO OBJAŠNJENJE za njeno PONAŠANJE
Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

KEJT MIDLTON PONOVO POD LUPOM JAVNOSTI: "Princeza je pod strašnim pritiskom", od nje se očekuje OVO OBJAŠNJENJE za njeno PONAŠANJE

Pop kultura -

Kejt Midlton (42), princeza od Velsa, nije se zvanično pojavljivala u javnosti šest meseci, a potom je oduševila javnost kada se 15. juna pojavila na ceremoniji Trooping the Color, proslavi zvaničnog rođendana kralja Čarlsa III.

Princeza je u martu otkrila da ima rak i da je na preventivnoj hemoterapiji, a mnogi su joj zamerili što je odbila da sedne tokom pomenutog događaja. Zbog toga su mnogi komentarisali da je Kejt posle tog javnog nastupa iscrpljena i da će trebati neko vreme da ponovo skupi energiju. Na društvenim mrežama komentarisali su njenu kosu koja je izgledala kao i pre hemoterapije. I dok jedni tvrde da ona nosi periku, drugi su uvereni da Kejt zaista nije ostala bez kose.

Kejt Midlton
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Ne izazivaju sve vrste hemoterapije gubitak kose. Samo određeni tipovi uzrokuju ovo jer deluju na ćelije koje se brzo množe“, rekla je medicinska sestra Kerolajn Džeragti za Miror. Ona je objasnila i da pojedinci ne gube dlake samo na glavi, već i po celom telu. Međutim, ponekad hemoterapija izaziva samo proređivanje kose, i to privremeno, pa kosa počinje da ponovo raste čim se terapija prekine.

„Pošto detalji preventivne hemoterapije kojoj je princeza od Velsa bila podvrgnuta nisu objavljeni, moguće je da lekovi koje je uzimala nisu bili dovoljno jaki da joj dovedu do gubitka kose“, objasnila je Kerolajn. Kejt je u junu otkrila da ima dobrih i loših dana, što zna svako ko prođe hemoterapiju. Njeno lečenje će trajati još nekoliko meseci, a princeza je priznala da je umorna.

Kejt Midlton
foto: Youtube/World Graphic/People

"Kejt je gotova, ne može više", napisao je jedan od pratilaca na mrežama.

"Princeza je pod strašnim pritiskom", zaključio je drugi, a ostali očekuju da se Kejt obrati javnosti i prizna da li nosi periku ili tretman nije bio toliko jak da je izgubila kosu. Takođe, nadaju se da će Kejt ponovo videti u javnosti što je pre moguće.

(Kurir.rs/Story/J.M.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track