ČARLS III ŽELI DA ISELI BRATA SA IMANJA: U vili vrednoj 35 MILIONA EVRA živi princ Endru, a ova iznenadna odluka doneta je zbog...
Foto: Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

ČARLS III ŽELI DA ISELI BRATA SA IMANJA: U vili vrednoj 35 MILIONA EVRA živi princ Endru, a ova iznenadna odluka doneta je zbog...

Pop kultura -

Iako u vili Vidzor na Rojal Lodžu trenutno živi princ Endru sa svojom bivšom suprugom, Sarom Ferguson, kralj Čarls se namerio da je preuzme od njih.

Kako je navedeno na portalu "Marca", razlog tome jeste što, navodno, princ Endru uopšte ne vodi začuna o vili pa izgleda veoma zapušteno. Postoje i spekulacije da kralj Čarls želi da iznajmljuje vilu na imanju, čija se vrednost procenjuje na 30 miliona funti (35 miliona evra)

princ Endru, Sara Ferguson
foto: GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia

Naime, pomenuta vila ima 30 soba i kralj bi mogao da je iznajmi za milion funti godišnje (oko 1,2 miliona evra), dok Endru svoj boravak tamo plaća sitnih 260.000 funti godišnje (oko 307.000 evra).

Međutim, prema rečima princa Endrua, koji se u vilu uselio 2003. godine, on je u obnovu iste uložio sedam miliona funti (oko 8 miliona eura), ali kralj ne veruje u tu priču jer se po imanju ne primećuje bilo kakvo ulaganje.

kralj Čarls
foto: Stephen Lock / i-Images / Eyevine / Profimedia

Takođe je navedeno da princ Endru nema nameru da se iseli, iako mu je Čarls ponudio obližnju kuću Frogmor Kotidžu, sa četiri spavaće sobe, u kojoj su nekada živeli princ Hari i Megan Markl.

Podsetimo, kralj Čarls je "iselio" Megan i Harija nakon što su odlučili da napuste svoje kraljevske službene dužnosti, nakon "Megzita", zbog čega su otac i sin i dan danas u zategnutim odnosima.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

02:43

SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao pametnija posla, OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track