KRALJ ČARLS PONOVO ZABRINUO JAVNOST: Posle objave da ima rak, JEDAN DETALJ na njemu glavna tema, a o svemu su se oglasili i LEKARI
Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

GODINAMA IMA OVAJ PROBLEM

KRALJ ČARLS PONOVO ZABRINUO JAVNOST: Posle objave da ima rak, JEDAN DETALJ na njemu glavna tema, a o svemu su se oglasili i LEKARI

Pop kultura -

Otkako se kralj Čarls III vratio dužnostima nakon objave da ima rak, pri svakom novom službenom izlasku pod lupom je javnosti, pa su se u fokusu našli i neki njegovi od ranije poznati problemi.

Tako su sada javnost opet zabrinuli njegovi natečeni prsti, o kojima se puno pisalo i godinama pre njegove teške dijagnoze, a o svemu su se u medijima oglasili i lekari.

kralj Čarls
foto: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Često su natečeni prsti simptom zadržavanja vode u telu, što može biti uzrokovano brojnim zdravstvenim stanjima. Prsti-kobasice su poznati i kao daktilitis", objasnio je jednom prilikom za Daily Mail doktor Čan Tang, lekar opšte prakse i direktor bolnice Pall Mall u Mančesteru.

kralj Čarls, kraljica Kamila, Kamila Parker Bouls
foto: Jane Barlow-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Prema njegovim rečima, ovo stanje nastaje usled upale i može biti rezultat artritisa, višestrukih bakterijskih infekcija ili čak tuberkuloze. Druge mogućnosti uključuju visoki udeo soli, alergijske reakcije, nuspojave lekova, povrede i autoimune bolesti.

"Lečenje ovog stanja može se odrediti kada se identifikuje osnovni uzrok. Trebalo bi uraditi analizu krvi da bi se utvrdili osnovni problemi", objasnio je doktor Čang.

kralj Čarls, Kamila Parker, princ Vilijam
foto: Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

O natečenim prstima kralja Čarlsa već se i ranije puno pisalo, a u jednom trenutku su bili i sedmi najtraženiji termin na Guglu u Velikoj Britaniji.

Kralj Čarls i sam je svoje prste uporedio s kobasicama tokom turneje u Australiji 2012. godine, a zatim i prošle godine u BBC-jevom dokumentarcu "Charles III: The Coronation Year".

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track