DOK SU JOJ SVI KLICALI, ONA JE BRISALA SUZE I POSTALA NAJTUŽNIJA PRINCEZA: Evo šta se krije iza nadimka koji ju je ZAUVEK obeležio
Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

NE MOŽE DA UBEDI JAVNOST U SUPROTNO

DOK SU JOJ SVI KLICALI, ONA JE BRISALA SUZE I POSTALA NAJTUŽNIJA PRINCEZA: Evo šta se krije iza nadimka koji ju je ZAUVEK obeležio

Pop kultura -

Princeza Šarlin i princ Albert pre 13 godina stali su pred oltar, a na taj dan princeza je dobila nadimak kog nikako ne može da se reši.

On je bio plejboj princ, a ona olimpijska plivačica koja je postala princeza.

Pre trinaest godina, 2. jula 2011, princ Albert od Monaka sklopio je brak s tadašnjom Šarlin Vitstok.

princeza Šarlin
foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Imali su dve svadbene ceremonije koje su zajedno koštale 53 miliona funti s pratećim slavljima, a na kojima je bilo 850 zvanica.

Dan ranije venčali su se građanski, a onda stali pred oltar u crkvi svete Devote u Monaku, dok su ih ispred crkve dočekale hiljade građana.

Princ Albert, Princeza šarlin
foto: Profimedia

Šarlin je nosila Armanijevu venčanicu ukrašenu s 40 hiljada Swarovski kristala, 20 hiljada perlica i sa šestometarskim velom, dok je Albert nosio svečano belo odelo. Par se kasnije provozao u kočiji i pozdravio okupljene.

Međutim, veliko slavlje i na prvi pogled mnogima najsrećniji dan u životu zasenile su Šarlinine suze na izlasku iz crkve i njihov poljubac nimalo pun ljubavi. Zbog tih suza Šarlin je i dan-danas poznata kao princeza s najtužnijim licem.

princeza Šarlin od Monaka, princeza Šarlin
foto: Profimedia

Naime, neposredno pre velikog dana počele su da kruže glasine da je Šarlin u tri navrata pokušala da pobegne iz zemlje s kartom u jednom smeru za Johanesburg.

Godinama su se spominjala Albertova neverstva, ali da ga princeza ni pre nije volela, te da je na brak morala da pristane.

princeza Šarlin od Monaka, princeza Šarlin
foto: Profimedia

Tri godine kasnije Šarlin je rodila blizance Žaka i Gabrijela, koji su bili prvi zakoniti naslednici prestolja nakon Albertove vanbračne dece. Nemački list Voici izvestio je da zajedno odgajaju svoje osmogodišnje blizance Žaka i Gabrijela, ali da je njihov brak samo privid i da su par samo na papiru, te da princeza već neko vreme živi u Švicarskoj.

Međutim, Šarlin je te glasine demantovala, a od tada se ona i Albert silno trude da u svojim zajedničkim izlascima odaju utisak srećnog para.

Princeza Šarlin
foto: Profimedia, Shutterstock

"Ako postoji hiljadu mojih fotografija s nekog događaja, odaberu jednu na kojoj gledam dole ili se ne smejem - i onda kažu da izgledam nervozno ili nesrećno. Osećam se kao da stvaraju određenu priču. S našim brakom je sve u redu. Glasine su mi naporne i iscrpljujuće! Jednostavno ne mogu da shvatim odakle te glasine dolaze. Čini mi se kao da određeni mediji ili ljudi žele da vide naš rastanak", izjavila je princeza u septembru prošle godine u intervjuu koji je dala za jednu televizijsku kuću u svojoj rodnoj Južnoafričkoj Republici.

Pre dve godine princeza je dugo u medijskoj ilegali zbog bolesti, ali u poslednje vreme opet se sve češće viđa, ali i izgleda nikad bolje.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track