Princeza od Velsa, Kejt Midlton, nedavno se pojavila nakon šest meseci medijske ilegale, kada je prisustvovala proslavi Trooping the Color, službenoj proslavi rođendana kralja Čarlsa. Snimak britanske kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate obišao je svet i oduševio obožavatelje supruge princa Vilijama, koja se od početka godine bori s rakom.

U danima koji su prethodili ovoj ceremoniji, objavljeno je da princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, nisu pozvani da budu sa svojom porodicom na ovaj važan dan, a upućeni sada kažu da je to bilo teško za mlađeg sina kralja Čarlsa.

kraljevska-porodica-profimedia0881911055.jpg
Julie Edwards / Avalon / Profimedia 
foto: Julie Edwards / Avalon / Profimedia

To posebno zbog činjenice da je nekada bio vrlo blizak s Kejt Midlton, koju je zvao svojom sestrom.

"Hariju je bolno da vidi svoju porodicu okupljenu na proslavi Trooping the Color", tvrdi za Closer izvor blizak vojvodi. "Voleo bi da je bio tamo, samo da čestita Kejt i lično joj pruži podršku u danu koji je za nju sigurno bio neverovatno težak".

kraljevska-porodica-profimedia0881903413.jpg
/ SplashNews.com / Splash / Profimedia 
foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Izvor je dodao da je princ Hari bio posebno emotivan kada je video snimak princeze od Velsa. Uprkos navodnom pokušaju da se s njom poveže u nekoliko navrata otkako je saznao da njegova snaja ima rak, nije dobio priliku da razgovara s njom onoliko često koliko bi želeo.

"Video je da je zadržala stoički, hrabri izraz lica, ali za nju je bio veliki pritisak što su oči celog sveta uprte u nju", kaže izvor. "Činjenica da je morao da je gleda s udaljenosti od 6.000 milja jako ga je rastužila.'

princ-hari-profimedia0871252427.jpg
SplashNews.com / Splash / Profimedia 
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Izvor je dodao da je princ Hari "u ovom trenutku autsajder" i da bi voleo da se Kejt Midlton vrati u njegov život, kao i ostatak porodice.

Princ Hari napravio je veliku životnu promenu kada se 2020. sa suprugom Megan i sinom Arčijem preselio u Ameriku i odstupio s mesta starijeg člana kraljevske porodice, a u međuvremenu je dobio i ćerku Lilibet.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?