ZA TREN OKA IZGUBILA JE SVE U ŽIVOTU: Tragedija joj odnela DECU, MUŽA I RODITELJE, a onda je upoznala LJUBAV SVOG ŽIVOTA
Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

životna priča

ZA TREN OKA IZGUBILA JE SVE U ŽIVOTU: Tragedija joj odnela DECU, MUŽA I RODITELJE, a onda je upoznala LJUBAV SVOG ŽIVOTA

Pop kultura -

Malo je poznato da je glumica, koju godinama gledamo u najpopularnijim filmovima i serijama, u skladnom braku sa ženom čija je životna priča potresla planetu.

Irska glumica, Fiona Šo, iza sebe ima višedecenijsku karijeru i igrala je u nekim od najuspešnijih televizijskih i filmskih projekata proteklih decenija, a iako ne krije svoj privatni život, ne eksponira se preterano, pa spada u zvezde o kojima se obično ne zna mnogo.

Zvezda filmova o Hariju Poteru, serija "Pravi detektiv", "Ubiti Iv", "Prava krv" i mnogih drugih, otvoreno je pričala o tome kako je došla do samospoznaje i, nakon dveju dugih i ozbiljnih veza s muškarcima, shvatila da je lezbijka.

"To je bio šok. Bila sam puna mržnje prema sebi, mislila sam da ću se vratiti nazad. Ali jednostavno nisam," rekla je Šoova svojevremeno.

Glumica je početkom dvehiljaditih provela tri godine u vezi s engleskom glumicom Sefron Barouz, a potom je dugo bila sama. Ispostavilo se da je najveća ljubav u životu tek pred njom, a upoznala ju je na neočekivan način.

Naime, nakon što je pročitala "Talas", memoare poznate ekonomistkinje sa Šri Lanke Sonali Deranijagale, glumica je poželela da je upozna, pa su ih spojili zajednički prijatelji. Uskoro su planule emocije, a Fiona Šo je u braku s Derangijalom od 2018. godine i žive skladno u Londonu.

"Ja sam udata za neobičnu osobu, ali možda je bilo potrebno da osoba bude veoma neobična da bi bila spremna da stupi u brak sa mnom," našalila se ona u jednom intervju.

Kako je istakla, njena supruga ima tešku životnu priču, a njih dve upravo zbog nje svaki trenutak provode kao da je poslednji.

"Sonalina deca, roditelji i muž su poginuli u cunamiju koji je zahvatio Indijski okean, 2004. godine, a ja sam vrlo svesna toga. Tako što sam sa Soni, ja shvatam vrednost stvari. To je tuga koja ne dominira našim životom, ali ga definitivno definiše. Ona živi znajući da u svakom trenutku svet može da nestane jer je ona izgubila sav svoj svet," objasnila je svojevremeno Fiona.

Glumica je jednom prilikom za magazin "Saga" rekla da je do momenta kada je upoznala Sonali živela tako što je radila i da je ona naišla u trenutku koji je za nju bio idealan za brak.

"Mislim da nisam mogla da se udam kad sam imala 20 ili 30 godina. Mislim da nisam bila ta osoba," istakla je i objasnila da se udala u trenutku kada je počela da se oseća umorno od takvog života.

Čim je započela vezu sa Sonali, poželela je da žive zajedno, a njena partnerka želela je isto.

Teška priča supruge Fione Šo

Sonali Deranijagala bila je na odmoru u Šri Lanki, svojoj rodnoj zemlji, sa suprugom Stivenom Lisenbarom i njihovim sinovima Vikramom (5) i Nikhilom (7), kao i sa njenim roditeljima Džemini i Edvardom.

Par je uzeo decu kada je ugledao ogroman talas i pokušao da pobegne automobilom, ne stigavši da pokupi Sonaline roditelje, a uskoro se njihovo vozilo suočilo s udarom "vodenog zida", visokog više od devet metara.

Poznata ekonomistkinja bila je jedina koja je preživela, a tela njenog sina Vikrama i njenih roditelja pronađena su nekoliko dana kasnije, dok su ostaci Stivena i Nikhila otkriveni tek mesecima kasnije i identifikovani pomoću DNK testa.

Deranijagala bila je godinama u teškoj depresiji i razmišljala o samoubistvu, a u svojim memoarima je priznala da je koristila tablete i alkohol da bi pobegla od stvarnosti.

Njena autobiografija "Talas", u kojoj je opisala svoju borbu da nastavi život, dobila je brojna priznanja.

(Kurir.rs/Glossy/J.M.)

Bonus video:

01:03

JELISAVETA ORAŠANIN SE VRATILA U SRBIJU! Glumica ne može da sakrije emocije, POTOM SPOMENULA DECU: Nisu svesni ko su im roditelji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track