"NIKAD VIŠE NE ŽELIM DA VIDIM NIJEDNOG SRBINA" Slavnog glumca žena napustila posle UBISTVA Stevice, njegova SMRT ostala MISTERIJA
Foto: Profimedia

životna priča

"NIKAD VIŠE NE ŽELIM DA VIDIM NIJEDNOG SRBINA" Slavnog glumca žena napustila posle UBISTVA Stevice, njegova SMRT ostala MISTERIJA

Pop kultura -

Nakon što je jedan Srbin sa kojim ga je prevarila pronađen mrtav, legendarni glumac bio je prvi osumnjičeni u istrazi.

Francuska glumica, Natali Delon, preminula je 21. januara 2021. godine, u 69. godini, nakon što je izgubila dugu i tešku bitku s rakom.

Rođena je kao Fransin Kanovas u Nici, u italijansko-španskoj porodici, a ubrzo po rođenju se s majkom preselila u Maroko, nakon što ih njen otac Luis Kanovas ostavio, kada je ona imala samo osam meseci.

Natali Delon
foto: Profimedia

U dvadesetim godinama radila je kao vrlo uspešan model, da bi 1967. godine, uplovila u svet filma i ostala zauvek zaljubljena u glumu.

Vrlo mlada udala se za Gaja Bartelemija, s kojim je u braku ostala samo tri godine. Njihova ljubav nije potrajala, ali su dobili ćerku Natali.

U avgustu 1962. godine, dok je još zvanično bila u braku s njim, srela je glumca Alena Delona u pariskom klubu "New Jimmy's" i s njim započela tajnu vezu. Skrivali su se makar godinu dana, a čim se zvanično rastala od Bartelemija 1964. godine, nalepši francuski glumac i Natali venčali su se u departmanu Loar i Šer.

U septembru iste godine dobil su sina Entonija u Los Anđelesu.

Natali i Alen Delon bili su par o kom se najviše pričalo tokom šezdesetih, ali ni ovaj brak nije trajao, pa su se razveli 1969. godine.

Alen Delon, Mlad, 1964
foto: Wikipedia

Šuškalo se da je Alen zbog Natali ostavio slavnu Romi Šnajder, s kojom je ranije činio omiljeni evropski par a, pre i tokom braka s Delonom, Natali je imala još dve vrlo važne veze – sa dvojicom Srba.

Prvi je bio Miloš Marković, momak iz Knjaževca, a drugi Stevan Marković Stevica, inače Milošev prijatelj. U pitanju su bili opasni momci s beogradskog asfalta, koji su upoznali Alena Delona u jugoslovenskoj prestonici, dok je snimao film "Marko Polo". Francuz je pozvao svoje nove prijatelje, 1962. godine, u Francusku, ne sluteći da će obojica izgubiti razum za njegovom novom devojkom.

Ono što je poznato jeste da je Miloš, 1963. godine, bio u vezi s Natali, a o tome kako je izgledala na jednoj večeri te godine pisao je Lale Vujadinović u svojoj knjizi "Krstaši Čuburci".

"Miša je priznao da je to "devojka iz snova", detaljno nam opisujući njene fizičke čari i umeće ljubavi. Nisam mu baš sve poverovao, ali kada mi je Rimski rekao da je devojka zaista izuzetno lepa, pomislio sam da je Miloš pronašao devojku o kojoj svako od nas samo može da sanja," napisao je Vujadinović.

Kako se prisetio, bila je nestvarno lepa.

"Imala je blistavu plavu kosu, koja je padala do ramena, krupne plave oči, tanak struk, lepo oblikovane noge, dugačke i elegantne. Postojalo je kod nje nešto što ju je činilo prozračnom poput bisera," napisao je on.

Vezi nije bilo suđeno, pa su se Natali i Miloš rastali. On se, kako bi mogao da se preseli u Ameriku, oženio Sintijom Buron, dok je lepotica rekla "da" Alenu Delonu.

Dok je još bila u braku, ona je imala aferu sa Stevanom Markovićem Stevicom, koji je radio kao Alenov telohranjitelj i bio njegov prijatelj. Sve se dogodilo 1967. godine, a navodno nijedno od njih dvoje pre toga nije bilo oduševljeno time što će biti pod istim krovom.

"Najpre sam se protivila tome da Alen primi Stevana u kuću. Ipak, kasnije sam uvidela da je on veoma šarmantan", izjavila je Natali svojevremeno.

Kako je priznala, uskoro ju je osvojio, a nakon što su počeli da se prepuštaju strastima, Natali je shvatila da je on zaljubljen.

"U avgustu 1967. godine, bila sam fizički slaba prema njemu. Posle avanture, bilo je dogovoreno da se naše prijateljstvo ne kvari. Međutim, u septembru sam primetila da se Stevan zaljubljuje u mene. Postao je neprijatan i počeli smo da se svađamo", objasnila je glumica.

Stevičina ljubomora je, međutim, vremenom rasla, a više nije mogao da je sakrije da je otkrio da je Natali imala aferu i s rediteljem Filipom de Brokom.

Godinu dana kasnije, prvog oktobra 1968. godine, u selu Ivlen, nadomak Pariza, pronađeno je telo Stevana Markovića. Iako nikada nije bio optužen, glumac Alen Delon bio je među osumnjičenima, a među dokazima zbog kojih je bio sumnjiv bio je Stevičino pismo bratu Aleksandru.

"Ako budem ubijen, za to su 100% odgovorni Alen Delon i njegov kum Fransoa Markantoni," stajalo je u pismu.

Kako je, 2016. godine, rekao u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", on nije bio osumnjičen zbog Nataline veze sa Stevanom, već je u pitanju politički skandal.

Alan Delon, Natali Delon
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Naime, Stevan je navodno bio angažovan da učestvuje u tuči studenata, koji su se protivili tadašnjem premijeru Žoržu Pompiduu. Porodica Pompidu poznata je u to vreme bila po mnogim stvarima, između ostalih i priređivanju orgija, na kojima je navodno Marković snimio nekoliko fotografija koje niko nije smeo da vidi, najverovatnije fotografije gospođe Klod Pompidu.

"Prošlo je već oko 46 godina, a nikada nismo saznali istinu. Nikada. Jedino što smo oduvek znali i osećali jeste da je na to veliki uticaj imala politika. U to vreme je bila velika afera sa gospodinom i gospođom Pompidu i rečeno je da je Stevan bio veoma neprijatan sa gospođom u nekim poslovima," rekao je tada Alen Delon.

"To je bila velika politička afera u kojoj sam od početka bio glavni krivac budući da je Stevan stanovao i radio kod mene. Došli su kod mene jer je kod mene stanovao u vreme smrti. Poginuo je negde u Provansi, ali pošto je bio moj prijatelj i telohranitelj, ja sam ga primio i ugostio. Eto. Zato je to godinama bio skandal i na taj slučaj nije stavljena tačka. Za Miloša znamo kako je umro, dok za Stevana nikada nismo saznali istinu," zaključio je.

Natali Delon
foto: Profimedia

Nakon što se razvela od Alena Delona, Natali je s njim ostala u prijateljskim odnosima i zadržala njegovo prezime.

Prema nekim navodima, Natali je Alena Delona napustila neposredno posle smrti Markovića, a tada je i rekla da "nikada više ne želi da vidi nijednog Srbina".

Još jedna značajna njena veza bila je ona s engleskim producentom Krisom Blekvelom, a šuškalo se da je bila bliska i sa glumcem Ričardom Bartonom i pevačem Edijem Fišerom.

Tokom 2006. godine objavila je memoare "Ne plači, u redu je" (Pleure pas, c'est pas grave), u kojima je pisala o svom braku sa Delonom i svojoj zavisnosti od lekova. Iako na prvi pogled mračna autobiografija, Le Figaro ju je opisao kao delo puno života, smeha i ljubavi.

Preminula je nakon višegodišnje borbe od raka pankreasa.

(Kurir.rs/Glossy/J.M.)

Bonus video:

01:18

IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track