OD JUGOSLAVIJE DOŠLA DO VRHA SVETA: Zavela je milionera, a sad svi pričaju DA JOJ SE GADI i da je protraćila VANVREMENSKU LEPOTU
Foto: Profimedia

životna priča

OD JUGOSLAVIJE DOŠLA DO VRHA SVETA: Zavela je milionera, a sad svi pričaju DA JOJ SE GADI i da je protraćila VANVREMENSKU LEPOTU

Pop kultura -

Nekadašnja prva dama SAD i model, Melanija Tramp, rođena je kao Melanija Knavs, 26. aprila 1970. godine u Sevnici, Slovenija ​​od roditelja Viktora i Amalije Knavs. Njen život je propraćen raznim komentarima, ali jedno je sigurno - šta god da Melanija Tramp uradi, to bude propraćeno u svim svetskim i domaćim medijima.

Melanijini roditelji su, do majčine smrti, živeli u porodičnoj kući s malim dvorištem u njenoj rodnoj Sevnici, a često su je posećivali u SAD, gde živi i Melanijina sestra Ines. Njen otac Viktor je za život zarađivao prodajući auto-delove, a majka Amalija je radila u fabrici dečje odeće.

Karijera modela

Melanija Tramp je studirala dizajn i arhitekturu u Ljubljani. Na njenom profesionalnom sajtu tvrdilo se da je diplomirala, ali se kasnije ispostavilo da je odustala tokom prve godine.

Manekensku karijeru započela je kada je imala samo 16 godina, a već sa 18 u Milanu je potpisala prvi ugovor sa agencijom za modele.

Fotograf Stane Jerko je zapazio Melaniju, a kako kaže, bila je visoka, vitka, sa dugom kosom i znao je da je čeka velika karijera modela.

"Vraćao sam se s jedne modne revije u Ljubljani i video je ispred zgrade. Verovatno je čekala prijateljicu. Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografisanje," rekao je Stane.

Slike koje je napravio izgledale su sjajno, pa ju je Jerko pozvao da je fotografiše za slovenački magazin "Model".

Melanija Tramp
foto: Printskrin

Malo ko zna da Melanija Tramp govori čak četiri jezika: slovenački, francuski, nemački i engleski. Pored karijere modela, dizajnirala je nekoliko svojih kreacija, a zatim i kolekciju nakita i proizvoda za negu kože.

Lepotica bez premca

Melanija i dan-danas važi za lepu ženu, ali poslednjih nekoliko dana, društvene mreže su zatrpane njenim fotografijama i video-snimcima kada je bila mlada.

I jedno je sigurno - Melanija je bila i ostala lepotica.

U Njujorku je radila sa fotografima kao što su Patrik Demaršelije i Helmut Njutn. Pojavila se na naslovnicama "Harper's Bazaar" u Bugarskoj i "Vanity Fair" u Italiji.

Melanija Tramp, Donald Tramp
foto: Alon Skuy / Getty images / Profimedia

Jedna od njenih zapaženijih, ali i kontraverznih kampanja je njeno golišavo snimanje za "CQ", 2000. godine.

Ljubav sa Donaldom Trampom

Melanija i Donald sreli su se 1998. godine, dok je još trajala njegova brakorazvodna parnica sa Marlom Mejpls. Pre nje, Donald je bio u braku sa Ivanom Tramp sa kojom ima Ivanku, Erika i Donalda Juniora.

Tramp se od druge supruge razveo 1999. godine, a pet godina kasnije verio se sa Melanijom. Venčali su se na Floridi, 2005. godine, na Trampovom imanju Mar- a- Lago. Sina Barona dobili su 2006. godine.

Kada je Tramp prvi put nagovestio da se okreće ka najvišim položajima vlasti, 1999. godine, novinarima je rekla: "Bila bih veoma tradicionalna, poput Beti Ford ili Džeki Kenedi."

Melanija Tramp
foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Nakon što je izgubio drugi mandat na predsedničkim izborima, šuškalo se da Melanija želi razvod, ali do danas nije podnela zahtev.

Najavljuje se da će imati aktivniju ulogu u kampanji svog muža za predstojeće predsedničke izbore u Americi, zakazane za novembar.

(Kurir.rs/Žena/J.M.)

Bonus video:

02:35

SVI POGLEDI UPRTI U NJU, SOFI MILO OŽIVELA BARBI LUTKU! Manekenka sabrala utiske pokraj roze kabrioleta: Ovo mi je posebno drago

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track