POČELO SUĐENJE ALEKU BOLDVINU: Pušten snimak koji ga je SLOMIO, supruga ga TEŠILA, evo kolika kazna mu preti za UBISTVO IZ NEHATA
Foto: Ross D. Franklin / AFP / Profimedia

SLEDEĆE ZAKAZANO ZA 19. JUL

POČELO SUĐENJE ALEKU BOLDVINU: Pušten snimak koji ga je SLOMIO, supruga ga TEŠILA, evo kolika kazna mu preti za UBISTVO IZ NEHATA

Pop kultura -

Počelo je suđenje glumcu Aleku Boldvinu zbog smrti snimateljke Haline Hačins, prenosi BBC. Glumac bi mogao, ako se ispostavi da je kriv, da dobije kaznu do 18 meseci zatvora za ubistvo iz nehata. Kao što znamo do sada, Hačins je preminula usled Boldvinove vežbe s pištoljem u koji je oružarka na setu, Hana Gutjerez Rid, umesto lažnih metaka stavila prave.

Boldvin se pak izjasnio da nije kriv i tvrdi da nikada nije povukao okidač pištolja. I dok odbrana glumca predstavlja kao čoveka koji radi svoj posao i imao je poverenja u ekipu koja je zadužena za bezbednost oružja, tužioci tvrde da je tu bila reč o zanemarivanju bezbednosti oružja, malom budžetu i neiskusnoj glumačkoj postavi.

Alek Boldvin
foto: POOL / Getty images / Profimedia

"Gospodin Boldvin prekršio je glavna pravila o bezbednosti vatrenog oružja. Iako je to bio filmski set, bilo je to pravo radno mesto za mnoge ljude. Čućete da je ovo radno mesto imalo ograničen budžet, a neki od ljudi koji su bili zaposleni nisu bili iskusni", rekla je tužiteljka Erlinda Džonson na početku suđenja.

Odmah se izjasnila i odbrana. "Alek Boldvin je samo glumio kao što to radi godinama, a bezbednosna ekipa je ta koja je sve izneverila. Boldvin nije počinio nikakav zločin, glumac je držao rekvizit. Pravi meci nikada ne bi trebalo da budu na filmskom setu", rekao je Boldvinov advokat Aleks Spajro.

Alek Boldvin
foto: POOL / Getty images / Profimedia

Članovi ekipe koja je bila zadužena za vatreno oružje, Dejvid Hols i Gutjerez Rid, već su se suočili s optužbama. Hols je, kako prenosi BBC, priznao krivicu za nesigurno rukovanje vatrenim oružjem, a Gutjerez Rid je proglašena krivom i osuđena je na 18 meseci zatvora za ubistvo iz nehata.

Tužilaštvo je kao ključnu tvrdnju iznelo FBI-ev test na oružju koji tvrdi da je pištolj dobro radio, ali odbrana je napomenula da je tokom jednog od testova FBI uništio delove oružja i time sprečio da se rade dalje analize koje bi zahtevala odbrana. Prvi svedok koji je učestvovao suđenju bio je policajac koji je došao na mesto događaja, Nikolas Leflur.

Alek Boldvin, Halina Hadčins
foto: Profimedia

Pregledali su se snimci koje je Leflur uhvatio, a na kojima se vidi Boldvin kako se naginje napred-nazad, pravi grimase i pokriva lice. Boldvinu su snimci teško pali, a tešila ga je supruga Hilarija Boldvin koja je došla s njim, kao podrška.

Suđenje se nastavlja 19. jula, a uključiće još neke svedoke, audio i video zapise sa seta filma "Rust" onog dana kada je preminula snimateljka.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Bonus video:

00:25

Policijska vozila pod rotacijama dovode Belivuka na suđenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track