Kada se govori o hronologiji nasleđivanja trona britanske kraljevske porodice, treći po redu kojem će pripasti titula kralja jeste mladiprinc Džordž, a odmah za njih njegova mlađa sestra,princeza Šarlot.

To znači da ukoliko, ne daj Bože, neko od njih doživi neku vrste nezgode ili nesreće ili na bilo koji način budu sprečeni da preuzmu svoje službene dužnosti, tron može biti ozbiljno ugrožen.

Kako je naveo portal "The Mirror", kada princ Džordž napuni 12 godina, od strane monarhije, biće mu oduzeto pravo da putuje sa svojim roditeljima i sa bratom i sestrom, jer na taj način štite njegovo preuzimanje trona jednog dana.

foto: AP

U britanskoj monarhiji ovo pravilo važi još od kad princ Vilijam napunio 12 godina.

O ovom nesvakidašnjem pravilu, prvi je progovorio bivši pilot kralja Čarlsa, Grejem Lori, prošle godine jula meseca, nešto uoči 11. rođendana princa Džordža.

"Leteli smo svi zajedno sa sadašnjim kraljom Čarlsom i Dajanom i prinčevima Vilijamom i Harijem, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Posle toga je morao da ima poseban avion i mogli smo da letimo svo četvoro zajedno samo uz pismenu dozvolu Njenog Veličanstva," rekao je Grejem Lori.

foto: Profimedia

Međutim, ako je verovati rečima Izvora koji je blizak kraljevskoj porodici, princeza Šarlot i princ Lui, navodno, neće postati članovi kraljevske porodice pa će im stoga dozvoljeno da putuju sa svojom porodicom.

Kako je Izvor naveo, ova promena spada u radikalni plan za preoblikovanje britanske monarhije, kada Vilijam i Kejt zauzmu tron.

foto: Profimedia

"Predloženo je da princeza Šarlot i princ Lui mogu da biraju šta će da rade sa svojim životom u budućnosti. Oni će biti ohrabreni da biraju i da, ako tako budu želeli, ne postanu članovi kraljevske porodice," rekao je Izvor.

Podsetimo, kraljevska porodica napokon je viđena na okupu tokom proslave rođendana kralja Čarlsa, "Trooping the Colours", kada su svi oduševljeno dočekali povratak Kejt Midlton.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani