DRAMATIČNE SCENE NA SUĐENJU BOLDVINU: Glumac na sudu za UBISTVO IZ NEHATA, SUDIJA DONEO PRESUDU "Nisam nameravao da obmanem sud"
Foto: Eddie Moore/Albuquerque Journal / Zuma Press / Profimedia

sada je poznato

DRAMATIČNE SCENE NA SUĐENJU BOLDVINU: Glumac na sudu za UBISTVO IZ NEHATA, SUDIJA DONEO PRESUDU "Nisam nameravao da obmanem sud"

Pop kultura -

Sudija u Novom Meksiku odbacio je u petak optužbe za ubistvo iz nehata protiv Aleka Boldvina, složivši se sa odbranom da su tužioci i policija uskratili dokaze o izvoru metka koji je ubio kamermanku "Rusta" Halinu Hačins na snimanju 2021.

dramatično na suđenju
dramatično na suđenjufoto: Ross D. Franklin / AFP / Profimedia

Tri dana nakon suđenja Bolduinu u Novom Meksiku, sudija Meri Marlou Somer donela je odluku nakon što je saslušala dokaze o zahtevu odbrane koji je podnet ranije u petak.

Posle presude, Boldvin je zagrlio svoju suprugu Hilariju Boldvin, koja je bila na suđenju, a njegova sestra Elizabet Kučler bila je u suzama. Boldvin je potom napustio sudnicu bez razgovora sa novinarima, prenosi Rojters.

Alek Boldvin
foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Glumčev pravni tim rekao je da je šerifska kancelarija Santa Fea uzela metke kao dokaze u ovom slučaju, ali ih nije navela u istražnom dosijeu "Rusta" niti otkrila njihovo postojanje odbrani.

Takođe su tvrdili da su ti meci dokaz da je metak koji je ubio Hačinsa došao od Seta Kennija, dobavljača rekvizita za film. Keni je negirao da je isporučio bojevu municiju i nije optužen u slučaju.

„Zadržavanje dokaza bilo je namerno i s predumišljajem“, rekla je Somer objašnjavajući svoju odluku. Erlinda Džonson, jedan od državnih tužilaca na ovom slučaju, podnela je ostavku ranije u petak.

Alek Boldvin
foto: POOL / Getty images / Profimedia

„Nisam nameravao da obmanem sud“, rekao je glavni državni tužilac Kari Morisi pozvan da svedoči.

Tužioci su tvrdili da je Boldvin igrao ulogu u smrti Hejlin Hačins jer je neodgovorno rukovao pištoljem.

Alek Boldvin, Halina Hačins
foto: EPA/John G Mabanglo, Profimedia, Shutterstock

Njegovi advokati su tvrdili da su Boldvina izneverili oni koji su odgovorni za bezbednost na snimanju, dok su organi za sprovođenje zakona bili više zainteresovani za krivično gonjenje Boldvina nego za pronalaženje izvora pravog metka koji je ubio Hačinsa.

U martu, 27-godišnja Hana Gutijerez, koja je bila zadužena za oružje za vestern "Rust", osuđena je na 18 meseci zatvora zbog ubistva iz nehata jer je greškom ubacila živi metak u revolver koji je Boldvin koristio na snimanju Santa Fea.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/I.M.)

Bonus video:

00:33

Takođe je svoj komentar dao i Džonatan Ingliš, glumac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track