Princeza Kejt Midlton oduševila je kraljevske fanove prisustvom muškom finalu Vimbldona. Sa druge strane svi su se zapitali gde je princ Vilijam i zbog čega nije uz suprugu koja je u delikatnom stanju.

profimedia0889642601.jpg
Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia 
foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Princ od Velsa prisustvovaće danas finalu Evropskog prvenstva u fudbalu u Berlinu, gde gledati meč između Engleske i Španije, potvrdila je Kensingtonska palata.

princ-vilijam-profimedia0888203867.jpg
Jan Fromme / AFP / Profimedia 
foto: Jan Fromme / AFP / Profimedia

Njemu će se pridružiti premijer Sir Keir Starmer dok muški tim Engleske želi da obezbedi prvu titulu za 58 godina.

Veliki korak za Kejt

Kraljevski stručnjak je rekao da je Kejtin dolazak „veliki korak napred“ za princezu od Velsa i da je "veoma pozitivna vest" koja dolazi usred njenog lečenja raka.

kejt-midlton-profimedia0881808647.jpg
HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia 
foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

- Mislim da je to izuzetno dobra vest jer ne samo da će Vimbldon imati najuzbudljiviji meč u muškom finalu, sa Đokovićem protiv Alkaraza, već i prisustvo Katarine, princeze od Velsa će biti samo šlag na torti jer su se svi toliko nadali da će ona biti dovoljno dobro da prisustvuje.

- Rečeno nam je da je još uvek na lečenju i da mora da se bori iz dana u dan. Tako da je svako pojavljivanje korak napred i ne mogu da zamislim bolji način da proslavim sutra od njenog boravka na Vimbldonu - rekao je Hju Vikers za The Sun.

profimedia0881869752.jpg
Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia 
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Kraljevski stručnjak je dodao da će i publika i gledaoci biti "apsolutno oduševljeni" kada vide princezu od Velsa. Kejt je poslednji put viđena u javnosti na Trooping the Color 15. juna - sa princom Vilijamom koji je ponosno stajao pored nje. Pre toga je niko nije video šest meseci.

(Kurir.rs/I.M.)