Danas je zvanično završeno venčanje Ananta Ambanija, najmlađeg sina jednog od najbogatijih ljudi Azije, Mukeša Ambanija, i njegove dugogodišnje izabranice, Radike Merčant.

O detaljima i žurkama pre venčanja po medijima se piše već nekoliko dana. Mnogi spekulišu da je svadba koštala do 600 miliona dolara, ali ono što javnost najviše zanima jeste kako je izgledala venčanica prelepe Radike.

Lepa Radika promenila je nekoliko izdanja na svom venčanju. Svaka od haljina bila je u duhu indijske kulture, prepuna dukata i drugih đinđuva.

Prva haljina u kojoj se pojavila delo je indijske dizajnerke Sandipe Kosle koja je inspiraciju pronašla u gudžatarskoj tradiciji po kojoj neveste nose crveno-belo kombinaciju. Malo je reći da je Radika izgledala bajkovito u venčanici boje slonovače prekrivenoj hiljadama zlatnih cirkona čiji su ivice ukrašene sa tri crvene pruge po kojim su iscrtani ornamenti.

Uz haljinu je išala i dupata, odnosno indijska marama kojom se pokriva glava, dugačka 5 metara. Marama je takođe izrađena u crveno-beloj boji i izvezena. Radika je svoj prvi stajling upotpunila skupocenim porodičnim draguljima.

Kreacija je stvorena u saradnji sa indijskim slikarom i vajarom, Džjašrijem Burmanom koji je ručno oslikao platno od kog se šila venčanica, a slike predstavljaju ljubav između Radike i Ananta.

Naredna venčanica u kojoj se pojavila napravljena je od suknje od brokata i bluze koja je urađena od pravog zlata i rađena je po uzoru na umetnine iz 19. veka.

Sa drugom haljinom Radika je ukobinovala crveni veo protkan zlatnim koncem, što je ovo remek-delo učinilo još više magičnim.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir TV KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA