PROKLETSTVO KULTNE SERIJE: Obožavane glumce odnela SMRT, a ostali su iz ZLA išli U GORE, neki završili OČAJNI NA ULICI bez dinara
Foto: Profimedia

TEŠKA SUDBINA

PROKLETSTVO KULTNE SERIJE: Obožavane glumce odnela SMRT, a ostali su iz ZLA išli U GORE, neki završili OČAJNI NA ULICI bez dinara

Pop kultura -

Vest o smrti glumice Šenon Doerti, koja je u 53. godini izgubila bitku s rakom pogodila je i rastužila brojne fanove kultne serije "Beverly Hills 90210". Da stvar bude tragičnija, Šenonine poslednje javne reči otkrivaju da se do samog kraja nadala ozdravljenju.

Fotografije omiljenog televizijskog para iz serije - Brende, koju je glumila Šenon, i Dilana, kog je igrao glumac Luke Peri - preplavile su društvene mreže, kao i emotivne reči o tome da su njih dvoje napokon ponovo zajedno, a jezivu i tužnu sudbinsku podudarnost malo ko je primetio.

Šenon Doerti
foto: Profimedia

Mnogi su se setili i navodnog prokletstva serije "Beverli Hils 90210", o kom je počelo da se priča kad su se zaređale teške nedaće u životima glavnih glumaca.

Iznenadna smrt Luka Perija 2019.

Uloga zločestog dečka Dilana Makeja Perija je proslavila najviše kod ženske publike, a njegov lik postao je fenomen pop kulture, jednako kao i njegove kolege sa seta. "Beverli Hils 90210" osim slave i popularnosti, donela mu je i uloge u brojnim drugim projektima poput "Bafi, ubica vampira", "Peti element", "Oz" i "Riverdale". U trenutku smrti Luk Peri doživljavao je renesansu svoje karijere uz "Riverdale", ali i ulogu u filmskom hitu Kventina Tarantina, "Once Upon a Time".

Luk Peri
foto: profimedia

Njegova porodica potvrdila je glumčevu smrt par dana nakon što je doživeo moždani udar, te je hospitalizovan proveo nekoliko dana u komi. Uz njega je u poslednjim trenucima bila vernica Vendi Medison Bauer, kao i deca Džek i Sofi. Nakon njegove prerane smrti, producenti "Riverdalea" izjavili su da je Luk bio "očinska figura i mentor mladim glumcima, neizmerno darežljiv i pun ljubavi i ljubaznosti za sve".

Šenon i borba s rakom dojke

Šenon Doerti godinama se borila s rakom dojke, koji joj se 2019. vratio u četvrtoj, terminalnoj fazi, a o kom je otvoreno pričala sa svojim fanovima na društvenim mrežama.

Šenon Doerti
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Ne želim da se ponašam kao da umirem, ne želim da precrtavam stvari sa spiska koje moram da obavim jer želim da se borim da ostanem živa. Ljude često smatraju otpisanima kad dobiju dijagnozu četvrtog stadijuma raka, kao da se podrazumeva da nisu sposobni da rade, ali to nije istina. Želela bih da ljudi prestanu s takvim pretpostavkama i daju nam priliku da im dokažemo suprotno", rekla je glumica u jednom ranijem intervjuu.

Takođe, jednom prilikom je izjavila kako je već pripremila odeću za svoju sahranu. Ipak, do samog kraja se borila kao lavica.

Finansijski i ljubavni problemi bogatašice Tori

Šenon i Luk svakako su imali najteže sudbine, dok se ostatak glumačke postave susreo s finansijskim poteškoćama i sukobima sa zakonom, višestrukim razvodima, bitkama za starateljstvo i teškim saobraćajnim nesrećama, ali i zdravstvenim problemima.

Tori Speling
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tori Speling suočila se s velikim finansijskim poteškoćama, iako je odrasla u bogatstvu i nakon očeve smrti (Aron Speling) dobila nasledstvo. Zajedno sa suprugom Dinom Makdermotom, s kojim je imala aferu dok je još bila u braku s prvim suprugom, zapala je u velike dugove koji traju od kad su stupili u brak.

S Dinom je u braku bila od 2006. godine, a nedavno su otkrili da se razvode nakon brojnih turbulencija i petoro dece.

Din je 2013. uhvaćen u preljubi, ali Tori mu je prešla preko toga, a zatim je potražio pomoć u klinici za zavisnost od seksa.

Džejsonova zavisnost od alkohola

Džejson Pristli, koji je u seriji "Beverli Hils 90210" glumio brata lika Šenon Doerti, još za vreme trajanja serije imao je problema s alkoholom.

Dženi je dugo krila zdravstvene probleme, Brajana je ostavila supruga

Dženi Gart, popularna Keli iz serije, imala je zdravstvenih poteškoća koje je dugo krila od javnosti. Takođe, nema ni previše sreće u ljubavi pa je tako prošla kroz dva razvoda, a trenutno je u trećem braku s Dejvom Abramsom, za kog se udala 2015.

I Brajan Ostin Grin imao je problema sa starateljstvom nad sinom nakon raspada veze s Vanesom Marsil. U braku s glumicom Megan Foks dobio je troje dece, a iako su 2015. odlučili da se razdvoje, pomirili su se krajem iste godine. Par se ponovo razdvojio, i to konačno 2019, a trenutno su oboje u novim vezama.

Ni poslednji od glumaca iz originalne postave, Ijen Ziring, nije imao najsrećniji ljubavni život. Iza sebe ima dva propala braka, a od druge supruge, Erin Ludvig, rastao se 2019.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)

Bonus video:

01:30

KOLIKO KOŠTA SAHRANA U BEOGRADU I KAKO SE ODREĐUJE MESTO ZA POKOJNIKA? Direktor Đukić otkrio: Nismo dizali cenu od 2019.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track