Glumački svet se oprašta od slavne glumice Šenon Doerti, koja je preminula u subotu posle duge borbe sa rakom.

foto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Od nje se oprostila glumačka ekipa kultne serije "Beverli Hils, 90210", u kojoj je Šenen tumačila ulogu Brende Volš.

Tori Speling, koja je u seriji igrala lik Done Martin, oglasila se na Instagramu. Podelila je njihovu zajedničku fotografiju sa slomljenim emotikonima i napisala:

foto: prinstcreen/instagram

"Još uvek nemam prave reči... Ali znali smo i to je bitno."

Džejson Pristli, koji je igrao Brendona Volša, Brendinog brata blizanca, u seriji je posvetio emotivni post Šenenu.

"Šokiran i tužan zbog smrti moje prijateljice Šenen. Ona je bila sila prirode i nedostajaće joj. Šalje ljubav i svetlost svojoj porodici u ovim mračnim vremenima", napisao je Džejson pored njihove starije fotografije.

Od Šenen se oprostio i Brajan Ostin Grin, poznat kao Dejvid Silver u "Beverli Hilsu". Brajan i Šenen su posle serije ostali u veoma dobrim odnosima i zajedno su snimili epizodu podkasta „Budimo pravi“.

"Šen. Moja sestra... Volela si me kroz sve. Bila si ogroman deo mog razumevanja ljubavi. Nedostajaćeš mi više nego što mogu da shvatim trenutno. Hvala ti na poklonu koji jesi", napisao je on.

Glumica Gabrijela Karteris, koja je igrala Andreu Zakerman u emisiji, takođe se oglasila na društvenim mrežama.

"Počivaj u miru Šenon. Znam da Luk čeka tamo raširenih ruku da te voli“, napisala je pored fotografije neba.

Prokletstvo

U javnosti se šuška da su članovi glumačke postavke obeleženi prokletstvom koga ne mogu da se otresu, budući da su im životi u haosu. Šenon se godinama borila sa teškom bolešću, a pre smrti je počela da prodaje imovinu. Luk Peri je iznenada preminuo 4. marta 2019. u 53. godini od posledica moždanog udara.

foto: Profimedia

Tori Speling se našla u velikim dugovima iz kojih ni danas ne može da se izvuče. Ijan Zering imao je tešku saobraćajnu nesreću, kada je udario motociklistu, nakon čega ga je napala banda.

Borba sa opakom bolešću

Šenon je 2015. dijagnostikovan rak dojke, a 2017. je rekla da je u remisiji. Nekoliko godina kasnije, rak se vratio, a 2023. je objavila da se proširio na njene kosti i mozak.

foto: Instagram/theshando

Zbog bolesti se retko pojavljivala u javnosti, ali se u aprilu ove godine, uprkos bolesti, pojavila na tribini sa kolegama sa „Beverli Hilsa” sa kojima je radila do četvrte sezone serije, a potom u ponovno pokretanje serije, koja je objavljena 2019.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/I.M.)