ZAVIRITE U VILU NOVAKA ĐOKOVIĆA: Dom skriven od radoznalih pogleda u Marbelji platio 11 miliona evra, poseduje teretanu, spa...
Foto: Starsport

video

ZAVIRITE U VILU NOVAKA ĐOKOVIĆA: Dom skriven od radoznalih pogleda u Marbelji platio 11 miliona evra, poseduje teretanu, spa...

Pop kultura -

Srpski as Novak Đoković živi u Marbelji sa porodicom, u kući sa pogledom na Mediteran. Od 2017. godine poseduje stanove i u Njujorku i Majamiju, a samo godinu dana kasnije je kupio penthaus u Srbiji sa pogledom na Pavlovo jezreo.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako su preneli španski mediji, ovo zdanje u Marbelji je Nole iznajmljivao po ceni od 10.000 evra nedeljno, i to dok je dva meseca boravio u ovom popularnom turističkom mestu tokom karantina.

Nakon pandemije korona virusa kuća u Marbelju je postao dom tenisera i njegove porodice, supruge Jelene i dvoje dece Stefan i Tara.

Jelena Đoković
foto: Printscreen

Ovu vilu teniser je kupio za 11,2 miliona evra. Nalazi se u Marbelji, u Sijera Blanci, i iako je njena arhitektura imala jasan andaluzijski akcenat, Đokovići su je renovirali po svom ukusu, sa mnogo neutralnijim i minimalističkim stilom koji sledi principe feng šuija.

Stepenice od kovanog gvožđa

Detalji od kovanog gvožđa su veoma karakteristični za andaluzijske kuće, kao što možemo videti na ovom impozantnom stepeništu koje vodi u privatne delove kuće. Izrađena je od drveta sa zlatnim detaljima, a krunisana je ogromnim lusterom sa intarzijastim osloncem na plafonu.

Sofisticiran dnevni boravak

Jelena Đoković
foto: printscreen/instagram

Bračni par Đoković čvrsto veruje u filozofiju feng šuija, zbog čega su napravili neke izmene u unutrašnjosti ove vile kako bi ona bila što prefinjenija. Beli zidovi, drveni detalji i vrlo malo razmetljivosti su neki od ključeva.

9 spavaćih soba

Konkretno, Noletova kuća poseduje 9 soba koje su po ukusu para, više minimalističkih i manje raskošnih kao spavaća soba koju vidimo na slici. Naravno, poštovani su veliki prozori od poda do plafona kako ne bi izgubili ni malo prirodnog svetla.

Jelena Đoković
foto: printscreen/instagram

Kupatilo

Ova kuća je imala ugrađenih 8 kupatila, ali je nakon renoviranja polovina uklonjeno jer su, danas i za malu porodicu, apsolutno nepotrebna. Takođe imaju đakuzi i spa (tursko kupatilo).

Kuhinja

Pozadi se nalazi mala trpezarija sa crvenim metakrilatnim stolicama. Ispred se nalazi ostrvo sa radnim delom i dosta skladišnog prostora. Sa desne strane, nalaze se aparati i ormani, obloženi belom bojom kako bi se stvorio osećaj kontinuiteta.

Bašta

Jelena Đoković
foto: printscreen/instagram

Eksterijeri ove vile zaslužuju posebno poglavlje, počevši od prelepog trema sa pogledom na bazen i more. Ukrašena je nameštajem od tamnog sintetičkog ratana koji je otporan na različite vremenske uslove, sa belim tapaciranim sedištima i prugastim jastucima koji malo razbijaju monotoniju.

U bašti se nalazi prostor sa balijskim krevetima i ogroman bazen. Kao što vidimo, bašta je okružena drvećem i vegetacijom koja je otporna na radoznale poglede.

Teretana i sportski teren

Za internacionalnog sportistu Đokovićevog stasa, neophodno je da prostoriju u svom domu pretvori u svoju ličnu teretanu. Njegov dom ima sve što vam treba! Pored toga, imaju i prostran teniski teren na kome Novak vežba sa svoje dvoje male dece.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:53

Novak Đoković se na Dorćolu priprema za Rolan Garos

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track