Kraljica supruga Kamila Parker Bouls proslavlja danas svoj 76. rođendan. Iako danas nosi počasnu titulu supruge kralja Čarlsa, njen put do trona popločan je gadostima i bizarijama koje je činila, naročito Čarlsovoj prvoj supruzi - princezi Dajani.

kralj-carls-kraljica-kamila-profimedia0873181645.jpg
Ray Tang / AFP / Profimedia 
foto: Ray Tang / AFP / Profimedia

Nije tajna da je kralj Čarls tokom braka sa princezom Dajanom očajnički bio zaljubljen u Kamilu, ali i da su imali aferu. Ova preljuba je ozbiljno uzdrmala njihov odnos, a došlo je i do razvoda.

Javnost nikada nije mogla da oprosti poniženja koja su priredili ledi Di.

S godinama su isplivale mnoge tajne, pa je tako otkriveno da Čarls nosi Kamilin donji veš umesto maramice u džepu, a čak su i noć pred venčanje proveli u suzama, dok su pričali telefonom.

kamila-i-carlsprofimedia0879150902.jpg
Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 
foto: Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Takođe, još jedno poniženje koje je priredila Dajani bilo je na njenom venčanju. Kamila je na Čarlsovom venčanju stigla u belom, što je mnoge zgrozilo. Ipak, vratila joj je pokojna kraljica Elizabeta, koja se na venčanju sina i nove snahe, koju dugo nije mogla da prihvati, pojavila upravo u belom kompletu.

Iako je pokojna kraljica Kamilu prihvatila pred smrt i čak zamolila javnost da je poštuju kao suprugu-kraljicu. Međutim, čini se da svet nije još spreman da joj oprosti određene postupke.

Kopira je u svemu

Prva Čarlsova supruga često je oko vrata nosila jedinstveni detalj od smaragda i dijamanata, a proteklih godina, Kamila je u više navrata isti predmet nosila zakačen za rever. Međutim, navodno Čarlsova večna ljubav nije uništila Dajanin nakit, već je u pitanju komad koji je kraljica Elizabeta II samo pozajmila ledi Di.

princeza-dajana-kralj-carls-profimedia0722031431.jpg
Anwar Hussein / Avalon / Profimedia 
foto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

Ovaj broš najpre je pripadao kraljici Aleksandri, koja ga je dobila 1863. godine, a od tada je ostao u kolekciji u kraljevskoj porodici. Procenjuje se da je njegova vrednost oko 100.000 funti na današnjem tržištu, a navodno to što je Kamila tražila da se izmeni nije uticalo na ovu ocenu.

Kamila se navodno i ustremila na čuvenu tijaru koju je Dajana nosila na venčanju, ali će ona ipak završiti u rukama princeze Šarlot.

(Kurir.rs/I.M.)