KAMILA OBOŽAVA TORBU NAZVANU PO PRINCEZI DAJANI: Od nekadašnje SUPARNICE uzela MUŽA, TRON pa i modne dodatke - Čarls sve gleda!
Foto: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

šta reći?

KAMILA OBOŽAVA TORBU NAZVANU PO PRINCEZI DAJANI: Od nekadašnje SUPARNICE uzela MUŽA, TRON pa i modne dodatke - Čarls sve gleda!

Pop kultura -

Princeza Dajana bila je jedna od najbolje stilizovanih dama, a neke njene modne trikove žene i danas koriste kako bi ostavile pečat. Čini se da pokojna Lejdi Di ne bi mogla ni da nasluti kako će njen modni izbor biti inspiracija i ljubavnice njenog muža.

Kraljica Kamila očigledni je želela da ima sve što je pripadalo Dajani, od supruga Čarlsa, britanskog trona, pa do torbe.

Kraljica Kamila sa 'lady dior' torbom
Kraljica Kamila sa "lady dior" torbomfoto: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, Kamila je viđena u All England Clubu na Vimbldonu, kao i dan kasnije tokom poseta Senedu, povodom proslave 25. godišnjice velškog parlamenta na kojoj je posebno zablistala u bledo ružičastoj haljini i bež detaljima. Uz ovaj komplet nosila je i torbicu koja je dobila ima po njenoj nekadašnjoj suparnici princezi Dajani. Reč je o "lady dior" torbi čija je vrednost oko 6.000 dolara.

Kamila je ponosno pokazivala torbicu nazvanu po Dajani. Svi su se pitali kako je kralj Čarls reagovao kada je video ovaj, njemu sigurno poznat, modni detalj na sadašnjoj supruzi.

Istorija torbice "lady dior"

Poznata modna kuća je imenovala model po Dajani jer ga je toliko volela. Prema brendu, u septembru 1995. godine, dok je prisustvovala otvaranju retrospektive Pol Sezan u Parizu, prva dama Francuske je Dajani poklonila potpuno novu, dotad neviđenu torbu, koja se tada zvala "chouchou". Samo nekoliko meseci kasnije, princeza je viđena kako nosi torbu dok je izlazila iz aviona u Buenos Aijresu – ali ovo ne bi bio jedini put da je viđena sa "chouchou-om". U stvari, donekle se vezala za stil torbice, noseći je sa sobom iznova i iznova. Kada je Dajana odlučila da bi volela da ima torbu u tamnoplavoj boji, koja će odgovarati njenoj boji očiju, kuća je zvanično preimenovala torbu u "lady dior". Time je Dajana postala najpoznatija obožavateljka ovog modela. Tokom godina pravljene su u raznim bojama, a jedna od njih je i svetlo roze koja se posebno dopala kraljici Kamili.

(Kurir.rs/Ona/M.J)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track