UPITALI SU MONIKU ŠTA JOJ JE PRVA ASOCIJACIJA NA SRBIJU: Odgovor će oduševiti SRBE, ovo nikada neće zaboraviti!
Foto: Minichiello/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

iskustvo za pamćenje

UPITALI SU MONIKU ŠTA JOJ JE PRVA ASOCIJACIJA NA SRBIJU: Odgovor će oduševiti SRBE, ovo nikada neće zaboraviti!

Pop kultura -

Jedna od najlepših glumica sveta Monika Beluči otkrila je kako nosi prelepe uspomene iz perioda boravka u Srbiji kada je sa Emirom Kusturicom snimala "Mlečni put".

Zavodljiva Italijanka progovorila je o ovoj saradnji ne skrivajući emocije. Naime, ona se pojavila u okviru 64. izdanja "Globo doro" za najbolja dela u oblasti filma u Rimu dobila nagradu za životno delo. Glumica je tom prilikom otkrila šta joj prvo padne na pamet kada čuje "Srbija".

Monika Beluči i Emir Kusturica sarađivali su na filmu 'Mlečni put'
Monika Beluči i Emir Kusturica sarađivali su na filmu "Mlečni put"foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Odmah se setim jednog od mojih najlepših kinematografskih iskustava, a to je "Mlečni put" Emira Kusturice", rekla je glumica u intervjuu za RTS.

Monika je dodala da joj je snimanje tog filma bilo divno iskustvo.

"Bila sam divno prihvaćena. To je prelepa, ljubavna priča dve odrasle osobe koja nema veze sa godinama već sa energijom. Srela sam ljude sa kojima se i danas čujem, postali su moji prijatelji, bilo je to predivno poslovno i privatno iskustvo", rekla je Belučijeva.

Monika Beluči je decenijama obožavana
Monika Beluči je decenijama obožavanafoto: Profimedia

Monika je skromno otkrila kako se oseća kada je nazivaju divom:

"Diva. Iskreno, ne znam da li verujem u tu reč danas, mislim da ta reč pripada prošlosti jer danas postoji i previše načina da se vidi jedna glumica, pre je bilo moguće reći za nekoga da je diva jer ko je nekada glumio u filmovima stvarao je određenu distancu sa publikom koje danas nema", rekla je za pomenuti mediji.

Ovako je Sloboda Mićalović govorila o saradnji sa Monikom Beluči

Sloboda Mićalović uživala je u saradnji sa Monikom Beluči
Sloboda Mićalović uživala je u saradnji sa Monikom Belučifoto: Nemanja Nikolić, Profimedia

Glumica Sloboda Mićalovići otkrila zanimljivost o filmu Na mlečnom putu gde je igrala rame uz rame sa svetskom zvezdom Monikom Beluči.

"Prvobitno je to trebalo da bude jedan mali, kamerni film i onda je Emir krenuo da raspisuje scenario. Trebalo je da igram Monikinu ulogu, u jednom trenutku me Emir pozvao i rekao: "Izvini, ali zaista mora ona da igra, nema ko osim nje". Prvo sam bila malo zbunjena i tužna, ali onda sam rekla "ako gubim, neka to bude od Monike Beluči", govorila je svojevremeno Sloboda.

(Kurir/RTS/M.J)

Bonus video:

01:19

NAPUŠTA GLUMU, A IPAK OSTAJE U ŽIŽI? Iva Štrljić želi da menja profesiju - radila bi ČAK DVA javna posla? (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track