Od poslednjeg javnog pojavljivanja princeze od Velsa Kejt Midlton javnost još uvek sleže utiske. U britanskim medijima otkrivaju se pojedinosti koje mnogi nisu ni primetili. Naime, princeza Šarlot nije slučajno došla u pratnji Kejt na nedavno završen Vimbldon. Njena uloga je bila snažna i veoma bitna.

Budući da se za 6 meseci pojavila samo jedno, na maniferstaciji "Pozdrav bojama" svi su s nestrpljenjem isčekivali Kejtino pojaviljivanje na Vimbldonu. Upravo zbog toga je mala Šarlot donekle ostala u senci obožavanje princeze.

profimedia0889642601.jpg
Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia 
Kejt Midlton pojavila se na finalu Vimbldonafoto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Snažna simbolika u narukvici malene princeze

Oni koji pomno prate život svih članova kraljevske porodice primetili su jedan detalj na maloj princezi Šarlot kojim je poslala svojevrsnu poruku. Ona je na ruci nosila novu zlatnu narukvicu sa tirkiznom nazar amajlijom, priveskom u obliku oka, koja sadrži posebnu reč na arapskom jeziku. Ovaj privezak simboliše 'vid' i 'nadzor' i predstavlja amajliju koja se nosi kako bi se osoba koja je poseduje zaštitila od "prokletstva zlog oka" koje je inspirisano zavišću i nanosi štetu osobi koja je prima. Nošenje amajlije za zlo oko može biti način da se zaštitite od ovih znakova i loše sreće.

kejt-u-finalu-vimbldona-profimedia0889642883.jpg
Aaron Chown / PA Images / Profimedia 
Princeza Šarlot bila je velika podrška svojoj mamifoto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Princeza se mesecima u tajnosti leči od raka

Podsetimo, krajem marta princeza Kejt Midlton u video poruci objavila je da ima rak, ne želeći da otkriva koji tip je u pitanju. Tada je napomenula da je ušla u proces lečenja te da se zahvaljuje na podršci. Nekako u isto vreme, nekoliko nedelja ranije i kralj Čarls je objavio da boluje od raka. Tada je sva važna uloga pala na princa Vilijama koji je vršio kraljevske dužnosti, a ujedno brinuo i o deci koju je vodio na nekoliko zanimljih događaja poput koncerata i utakmica.

(Kurir.rs/Glossy/M.J)