Nakon 11 godina braka i dvoje dece, britanski preduzetnik Ričard Rotčajld (49) razišao se sa suprugom Čermejn De Souzom (50) 2016. godine, a samo dve godine kasnije je Plejbojevu zečicuŠeru Mišel uselio u stan u Majamiju vredan 2,3 miliona funti.

2019. godine je visoki sud dao De Souzi 1,73 miliona funti, dok je 49-godišnjem Rotčajldu ostalo 634 hiljada funti. Milioner je kasnije tvrdio da je "bez novca" nakon što je bio primoran da svoj "lamborgini" i svoju imovinu preda bivšoj ženi.

Rotčajld, koji je promenio ime iz Ričard Pierčalo Piaseki i nije deo poznate bankarske porodice Rotčajld, osuđen je na uslovnu zatvorsku kaznu zajedno sa svojom majkom Vandom Radzizevskom 2019. godine. I Ričard i Vanda Radzizevska prekršili su sudske naloge u vezi s imovinom koja je De Souzi bila obećana, ali četiri godine kasnije, De Souza još uvek duguje gotovo 750 hiljada funti i bila je opterećena velikim dugovima dok se borila s bivšim suprugom. Sudija je upozorio Rotčajlda i Radzizevsku da su oboje u "ozbiljnom riziku od zatvorske kazne" jer nisu isplatili potreban novčani iznos.

Inače, sudu je rečeno da su Rotčajld i De Souza čak 21 godinu bili zajedno, a upoznali su se još kao studenti. Vodili su uspešan telekomunikacijski posao u zapadnom Londonu i uživali u raskošnom načinu života. S druge strane, njihov razlaz je postao i te kako komplikovan i gorak kada je Rotčajld uselio svoju tadašnju devojku, Plejboj model Šeru Mišel, u njihov bivši stan u Majamiju.

Tvrdio je da imovina pripada samo njemu, ali je sudija za razvode odlučio da mora da podeli imovinu sa bivšom suprugom, i to po pola. Rotčajld je kasnije krenuo u pravnu bitku - tvrdio je da je odluka o razvodu "nepravedna", ali nije bio uspešan u svojoj nameri, a sada mu preti zatvor nakon što su i on i njegova majka navodno blokirali prodaju stana bivšeg para vrednog 1,23 miliona funti u zapadnom Londonu.

Sudije su naredile da se nekretnina proda kako bi De Souza stavila u džep oko 500 hiljada funti koje joj duguje bivši. Doduše, sudu je rečeno da Rotčajldova majka odbija da popusti, s obzirom na to da njena bivša snaja zahteva da se i ona i njen sin smesta zatvore. Medijima se obratio njen advokat, piše The Sun.

- De Souza je osakaćena tekućim troškovima i dugom koji proizlazi iz kontinuiranog kršenja sudskih naloga koje pravi tuženi i neispunjavanja najjednostavnijih zahteva da se stvari pokrenu. Sve je to, naravno, namerno i ponizno ponašanje oboje tuženih osmišljeno da osujeti sve razumne pokušaje da se stvari dovedu do kraja, gotovo osam godina nakon sudskog spora - tvrdi njen advokat.

- Uprkos tome što radi puno radno vreme, roditelj je dvoje dece i vodi firmu, podnositeljka zahteva morala je sama da preuzme većinu tereta pripreme parnične dokumentacije. To uzima svoj danak - zaključio je njen advokat i dodao kako je opterećena ogromnim dugom koji su uzrokovali Ričard Rotčajld i Vanda.

Tom Gilhrist, predstavnik Radzizevske, rekao je da planirala da izađe iz stana u Londonu i preseli se u stan svog sina u Majamiju, ali je loše zdravlje njenog supruga sprečilo preseljenje. Doduše, sudija je odbacio njegove argumente i naredio mu da preda 586 hiljada funti advokatima za De Souzu u roku od nedelju dana.

- Imali ste oko pet godina. Ako vam se ne sviđaju ti uslovi, neće biti plaćeno i obaveza će se održati - zaključio je sudija.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija BILA JE U VENČANICI, TRUDNA, ALI JE PROSLAVILA RAZVOD BRAKA! Jelena šokirala pričom: Žurka je zvala "Trauma" evo kako je izgledala