"TATA ME NE SRAMOTI, MAMA DA" Princ Vilijam jednu stvar nikad nije mogao da OPROSTI MAJCI: Smatrao je užasnijom od Čarlsove afere
Foto: Profimedia

ŽRTVA TOKSIČNOG ODNOSA SVOJIH RODITELJA

"TATA ME NE SRAMOTI, MAMA DA" Princ Vilijam jednu stvar nikad nije mogao da OPROSTI MAJCI: Smatrao je užasnijom od Čarlsove afere

Pop kultura -

Princeza Dajana je u kolektivnoj svesti i danas jedna od najomiljenijih i najvoljenijih princeza svih vremena, ali izvan svetla reflektora, ona je bila samo obična žena koja se borila protiv sopstvenih demona i žonglirala između onoga šta bi trebalo učiniti i onoga šta joj srce želi.

Tokom godina isplivale su razne priče o privatnom životu voljene princeze, ali i otkrile tajne koje su dugo skrivane. Najviše su stradala njena deca, prinčevi Vilijam i Hari, koji i danas s knedlom u grlu pričaju o pokojnoj majci.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Biograf kraljevske porodice, Robert Džobson, otkrio je i drugu stranu princeze Dajane, nekad omiljene osobe Britanije. Kako je tvrdio, Dajana je na neki način manipulisala i uticala na formiranje Vilijama i Harija, odnosno njihovu različitost. Dok je Hari bio pošteđen mnogih stvari, budući kralj Vilijam osetio je negativne strane toksičnog odnosa svojih roditelja kao dete. Na neki način, cela situacija ga je još više zbližila s ocem.

"Za Vilijama škola nije bila samo zabava, već i odmor od sve veće sklonosti njegove majke da se oslanja na njega kao na emocionalnu podršku", rekao je, a to je potvrdila i sama princeza.

princ Vilijam
foto: Heiko Becker / imago sportfotodienst / Profimedia

Sam Vilijam želeo je da joj bude zaštitnik pa je čak rekao da će "kad odraste postati policajac samo da je zaštiti od svega". Njihov odnos se dramatično promenio nakon Dajaninog razvoda od Čarlsa. Koliko se situacija promenila svedoči i činjenica da je tokom zabave na kojoj je princ Čarls pevao iz sveg glasa Vilijam imao komentar na ponašanje svoje majke

Naime, tad je krenula priča o tome kako roditelji ponekad sramote svoju decu, aludirajući na Čarlsovo nespretno pevanje. Vilijam je na to kratko komentarisao: "Tata me ne sramoti, mama da".

Princeza Dajana, princeza Dajana
foto: Arthur Edwards / News Licensing / Profimedia

U to vreme je Čarls imao aferu sa sadašnjom suprugom Kamilom, koju nije ni pokušavao da sakrije. "U našem braku nas je uvek bilo troje", rekla je i sama Dajana jednom prilikom, a Čarls je s drugom suprugom hteo da se venča i pre nego su mu namestili Dajanu, ali ona se udala za drugog, i to onog koji ju je varao gde je stigao, čak i s Čarlsovom sestrom, princezom Anom.

Vilijam nije bio blag ni prema Kamili. Iako joj se činio kao dobar, miran i odgojen momčić, ali kad je pokazao mračniju stranu, Kamila je ostala zaprepaštena. Bahatost, drskost i zla narav izašli su na videlo, a Kamila nije znala zašto se to događa.

princ Vilijam, kraljica Kamila, kamila Parker Bouls
foto: Henry Nicholls-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Danas Vilijam ima mnogo bolje manire, ali i odnos s ocem. Njihov odnos je izgrađen na ljubavi, razumevanju i poštovanju. Za sve je, naravno, zaslužna vojvotkinja Kejt Midlton, koja je nebrojeno puta pozvala princa Čarlsa da se druži s unucima.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track