Znamo da o ukusima ne treba raspravljati i da svako ima svoj pojam lepote, ali stručnjaci za kažu da postoji nešto što se zove "zlatni presek" i da upravo on određuje koliko je ko zapravo lep i privlačan.

Lista najlepših žena se menja iz godine u godinu, a prvo mesto su zauzimale Bela Hadid, Anđelina Džoli, Morgo Robi, Džesika Alba i druge. Međutim, stručnjaci su proglasili novu ženu za najlepšu na svetu.

Prema zlatnom preseku glumica Anja Tejlor-Džoj je ubedljivo broj jedan.

anja-tejlor01-ap-fernando-llano.jpg
AP Fernando Llano 
foto: AP Fernando Llano

"Ona je dobila najviši rezultat za svoju poziciju očiju tokom mapiranja sa rezultatom od 98.9 odsto, što je samo 1.1 odsto manje od savršenog rezultata," rekao je dr De Silva, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju u Londonu.

Dodao je i da je Anja imala najviše ocene za obrve, i da je u vrhu svih kategorija osim za usne.

zendaja0771861005.jpg
Gabe Ginsberg / Getty images / Profimedia 
foto: Gabe Ginsberg / Getty images / Profimedia

Glumica Zendaja bila je druga na rang listi najatraktivnijih žena na svetu, sa 94.37 od 100 odsto u kompjuterskom mapiranju, Bela Hadid treća sa 94.35 odsto, a Margot Robi četvrta sa 93.43 odsto.

profimedia0874848287.jpg
IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 
foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Svih deset najlepših žena su blizu savršenog rezultata koji je 100 odsto. Lista je sastavljena korišćenjem najnovijih kompjuterizovanih tehnika mapiranja od strane dr Džulijana de Silve, koji koristi tu tehnologiju u svom radu.

"Ove potpuno nove tehnike kompjuterskog mapiranja omogućavaju nam da rešimo neke od misterija o tome šta je to što nekoga čini fizički lepim, a tehnologija je korisna kada se planira operacija pacijenata", rekao je dr De Silva.

profimedia0850550266.jpg
Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
foto: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Lista najlepših žena prema zlatnom preseku

1. Anja Tejlor-Džoj - 94.66%

2. Zendaja - 94.37%

3. Bela Hadid - 94.35%

4. Margo Robi - 93.43 %

5. Song Hje Kjo - 92.67%

6. Bijonse - 92.4%

7. Tejlor Svift - 91.64%

8. Zang Ziji - 91.51%

9. Alija Bat - 91.14%

10. Nazanin Bonijadi - 90.89%

Šta je zlatni presek?

Zlatni presek je matematička jednačina koju su osmislili Grci u pokušaju da izmere lepotu, a poznata je i kao božanski ili zlatni presek. Zlatni presek se može primeniti na bilo šta, a najčešće se koristio u umetnosti.

(Kurir.rs/Žena/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!