KAO MALA SE KRILA NA KROVU DA BI PUŠILA CIGARE: Za Kamilu kažu da je bila popularna i nestašna, a njega je LUDO VOLELA pre Čarlsa
Foto: Jonathan Brady/WPA Pool/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

KAO MALA SE KRILA NA KROVU DA BI PUŠILA CIGARE: Za Kamilu kažu da je bila popularna i nestašna, a njega je LUDO VOLELA pre Čarlsa

Pop kultura -

Kamila Parker Bouls (77) bila je za mnoge najomraženija Britanka nakon što se saznalo da je ljubavnica tadašnjeg princa Čarlsa.

Bio je oženjen princezom Dajanom i bio je prvi u redu za britanski tron, a nakon što su se Dajana i Čarls razveli, prst je uperen u nju kao krivca za raspad braka. Ipak, čini se da javnost polako počinje da joj veruje i vidi njene dobre strane.

Vremenom se čini da shvataju šta je Čarls video u njoj. Ona na svog muža Čarlsa gleda kao na sveca i oči joj se pune suzama kada zna koliko su dugo čekali da budu srećni i da on dođe na presto, a sada ga je zadesila zla sudbina – bori se sa rakom.

Kraljica Kamila
foto: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je bilo onih koji su govorili šta je Kamila uradila da zasluži titulu kraljice nakon zvaničnog krunisanja kralja, ali je to bila i želja pokojne kraljice Elizabete II, pa je to utoliko više poštovano. Gledajući na njeno obrazovanje, i uzimajući u obzir okolnosti tog vremena, Kamila ima zadovoljavajuće obrazovanje.

Sa 5 godina upisala se u školu Dumbrells u Saseksu. Kupanje u hladnoj vodi bilo je zakazano svakog dana ujutru. Iako veoma neprijatno, Kamila je uradila ono što je morala. Verovatno joj nije ni palo na pamet da protivreči. Sa 10 godina ušla je u školu "Kraljičina Kapija" u Kensingtonu, koja je imala za cilj da nauči devojčice kako da postanu žene koje mogu da rade u Ministarstvu spoljnih poslova i za većinu plemstva. Učili su ih veštinama poznatim devojkama iz više klase, kao što su aranžiranje cveća, kuvanje i pisanje čekova.

kraljica Kamila
foto: AFP-The Sun/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njeni školski drugovi se sećaju kako se penjala na krovove da puši cigarete. Dodali su da nije bila naročito lepa ni moderna, ali je bila popularna. Nije odustala od svoje prepoznatljive modne kombinacije - suknje od tvida.

„Izgleda da joj nije smetalo što je drugačija od ostalih. Devojke umeju da budu okrutne, ali u Kamili je bilo nečega što su drugi prepoznali kao snagu,“ prokomentarisale su njene kolege svojevremeno.

Sa 16 godina prelazi u školu u Švajcarskoj (Mon Fertile škola) i Francuskoj (Institut Britannikue). U Švajcarskoj je dosta smršala, naučila kako da ljubi dečake i naučila šta je zabava. Bila je poznata po tome što je bila nestašna i razigrana.

kraljica Kamila, Kamila Parker Bouls, kralj Čarls, Brižit Makron
foto: Stephane Lemouton-POOL / Sipa Press / Profimedia

„Kad bi se dečak pojavio blizu nje, mogla bi da ga osvoji – i to kako!“.

Nakon šest meseci provedenih u Evropi, preselila se u London 1965. godine. Radila je honorarno kao sekretarica, a ostatak vremena posvetila društvenim pitanjima. Bavila se organizovanjem druženja, provođenjem vikenda na selu, lovačkim balovima... Tako je upoznala mnoge dečake, među kojima je bio i sin potpredsednika kompanije "Hoker Sidli", zadužen za proizvodnju aviona. Ona i Kevin Burke bili su zajedno godinu dana i bili su jako zaljubljeni.

„Svako veče smo išli na dva ili tri koktela, a zatim plesali. Bilo je to najbolje vreme i imao sam najboljeg partnera kojeg sam mogao da tražim. Nikada nije bila loše raspoložena. Znala je da se zabavlja. Ostali smo zajedno cele godine. Onda me je napustila," istakao je Kevin jednom prilikom.

kraljica kamila, kralj čarls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Kamila se, 1973. godine, udala za Endrua Parkera Boulsa sa kojim je bila u braku do 1995. godine i dobila dvoje dece. Ona je bila javno povezana sa kraljem Čarlsom tek nakon što su se on i Dajana razveli, a kralj i Kamila su se civilno venčali 2005. godine.

(Kurir.rs/Story/J.M.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track