Nekada su bile obavezne u garderoberu svake žene, a doskoro nismo mogli ni da zamislimo da ih nosimo. Specifičan model farmerki važio je za najomraženiji trend, a sada je doživeo veliki povratak. Koliko se trendovi ponavljaju, najbolje pokazuje jedna stara fotografija Jelene Đoković.

profimedia0889671768.jpg
Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nastala je 2006. godine, kada je Novak Đoković osvojio prvi Gren Slem turnir. Jelena je i tada aplaudirala sa tribina i to u farmerkama spuštenog struka. Uparila ih je sa kratkom roze majicom i kaišem koji smo viđali na svakom koraku. Snimak iz tog vremena privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama, pogledajte kako je to izgledalo:

Danas su ove farmerke postale glavni trend. Tome su doprinele slavne lepotice koje obožavaju da ih nose van kamera. Najznačajnije trendseterke nove generacije, Hejli Biber, Bela Hadid i Dua Lipa, ponosno šetaju ulicama u niskom teksasu i pokazuju kako ovaj trend može da izgleda stilski i dve decenije kasnije.

Za tvorca farmerki niskog struka kažu da je britanski inovator Aleksandar Mekvin, koji je takve modele pokazao na jednoj od revija krajem 90-ih. Postepeno, ovaj kontroverzni model sticao je sve više obožavalaca, a sada ih žene širom sveta ponovo nose i to bilo gde: na događaj od posebnog značaja, na sastanak, u kupovinu.

(Kurir.rs/Mondo/J.M.)

Bonus video:

Instagram/jelenadjokovicndf JELENA ĐOKOVIĆ SPREMA SRPSKE SPECIJALITETE: Pogledajte koja se to tradicionalna jela nalaze na meniju (VIDEO)