Oskarovka Fej Danavej, viđena je na ulicama Njujorka u besprekornom izdanju, dokazujući ponovo da je prava ikona stila i da ne posustaje kada je elegancija u pitanju, čak ni sa 83 godine!

Uoči premijere njenog dokumentarnog filma sa jednostavnim naslovom "Fej", glumica je nosila crno odelo i belu košulju sa zlatnim detaljem na kragni. Za izgled vredan svake pažnje, vodite računa o sitnim detaljima. Fej je, poznajući dobro pravila lepog oblačenja, ponela biserne minđuše.

profimedia0888304886.jpg
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Ono što je posebno istaklo, bile su kežual sivo bele patike koje odlučila da ponese sa crnim odelom i tako održi stil ležerne elegancije. Njena prepoznatljiva plava kosa bila je sređena u meke lokne.

Fej je od samog početka bila dosledna svom stilu i oduvek je volela da ističe damske komade koje je maestralno uspela da iznese, a i ti komadi su joj savršeno služili svaki put.

Čak i sa 83 godine ona ruši sve norme i poglede na žene tih godina, što je velika inspiracija i oličenje čvrstog pogleda na stil i način života.

profimedia0873539498.jpg
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U svom dokumentarcu, Fej govori o svom životu, fokusirajući se na lične probleme koje je prevazišla. Govoriće i o svojoj borbi sa problemima mentalnog zdravlja i bipolarnim poremećajem, o njenoj porodičnoj istoriji i kako je intenzitet likova uticao na to ko je ona danas, prenosi Kurir Stil.

Podsetimo, karijeru je započela je ranih 1960. godina na Brodveju. Na platnu je debitovala u filmu 'The Happening', 1967. godine, a proslavila se glumeći odmetnicu Boni Parker u filmu 'Boni i Klajd' za koji je dobila svoju prvu nominaciju za Oskara. Zračila je neverovatnom seksipilnošću koja je obarala s nogu najveće svetske zavodnice, ali, paradoksalno, nije imala sreće u ljubavi.

Na početku karijere zaljubila se u stand-up komičara Lenija Brusa, no njihova je veza potrajala samo godinu dana. Kasnije se verila za fotografa Džerija Šacberga, ali ni ova veza nije uspela. Ipak, par je kasnije rekao da su ostali dobri prijatelji.

fej-danavej-profimedia0873546257.jpg
SGP / ddp USA / Profimedia 
foto: SGP / ddp USA / Profimedia

U Marsela Mastroianija zaljubila se dok su radili na filmu 'Mesto za ljubavnike', a u vezi su bili dve godine. Fej je htela da se uda za njega i zasnuje porodicu, ali glumac je u to vreme već bio oženjen i nije želeo da se razvede. Fej je tada odlučila da raskine s njim, a novinarima je rekla da se previše dala u vezu, piše Stil.

"Kad se prisetim trenutaka s Marselom, osećam samo žaljenje. Jedan deo mene i dalje smatra da bismo, da smo se onda venčali, i danas bili u braku. Hteli smo da ostarimo zajedno, ali to se nije dogodilo", napisala je,.godinama kasnije, u autobiografiji. I sam Marselo Mastroiani je, u intervjuu iz 1987. godine, priznao da je voli.

profimedia0098111858.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

"Ona je žena koju sam najviše voleo", rekao je.

Godine 1974. glumica se udala za pevača 'The J. Gelis Banda', Pitera Vulfa. Zbog profesionalnih obaveza imali su problema u braku pa su se pet godina kasnije razveli. Drugog supruga Terija O'Nila upoznala je 1977. godine, a venčali su se šest godina kasnije.

Sina Liama dobili su tri godine pre venčanja, a nekoliko godina kasnije O'Nil je priznao da su usvojili dete. Nakon razvoda od Terija, bila je u vezi s Frederikom Forsitom, a imala je i aferu s Robertom Altmanom.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje