Pokojna kraljica Elizabeta IInavodno je bila besna nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan Markl rekli kako su dobili blagoslov da ćerki daju ime Lilibet.

U knjizi Roberta Hardmana govori se o tome kako je kraljica bila ljuta nakon što su njen unuk i snaja javno istakli da su dobili "zeleno svetlo" da ćerki daju ime Lilibet, što je inače bio nadimak kraljice Elizabete u detinjstvu.

foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljicu navodno nikad nisu ni pitali za mišljenje oko imena njihove ćerke, koja je rođena u junu 2021. godine.Kraljica je preminula u septembru 2022.

"Izvori iz palate su za BBC rekli da Megan i Hari nisu pitali kraljicu mogu li da koriste njen nadimak, iako se pisalo da su tražili dozvolu", istakao je svojevremeno na Tviteru BBC-jev kraljevski reporter Džoni Dajmond.

foto: Profimedia

Kraljevski izvori potvrdili su za Page Six da je princ Hari nazvao baku Elizabetu nakon što je Megan rodila drugo dete u bolnici u Santa Barbari.

"Mislim da je to više bio poziv kako bi joj rekao da je beba došla i da planiraju da je nazovu po njoj, to nije nešto na šta ljudi mogu da kažu ne. Sumnjam da su je pitali, više su je informisali", rekao je još jedan izvor.

Nakon što je devojčica došla na svet, Hari i Megan su objasnili značenje imena Lilibet Dajana.

foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

"Lili je dobila ime po prabaki, kraljici, čiji je porodični nadimak bio Lilibet. Njeno srednje ime, Dajana, odabrano je u čast voljene, preminule bake, princeze od Velsa", istakli su. Princ Vilijam i Kejt tada su im čestitali na dolasku prinove.

Podsetimo, osim Lilibet, imaju i sina Arčija, koji je rođen u maju 2019, dok su još živeli u kraljevskoj palati.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir TV ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU