"BILA JE VEOMA UZNEMIRENA, NIJE MOGLA DA POMERI ČAJNIK": Ovako su izgledali POSLEDNJI DANI kraljice Elizabete II, sve je otkriveno
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

nasledio je kralj čarls III

"BILA JE VEOMA UZNEMIRENA, NIJE MOGLA DA POMERI ČAJNIK": Ovako su izgledali POSLEDNJI DANI kraljice Elizabete II, sve je otkriveno

Pop kultura -

U poslednjim mesecima kraljica Elizabeta II je „jedva mogla da podigne čajnik“ i uznemirila bi se kada bi napravila nered na poslužavniku.

Britanska kraljica je preminula 8. septembra 2022. godine i izazvao prizore razaranja širom zemlje i širom sveta, što je započelo eru vladavine kralja Čarlsa III. Nacija je bila šokirana kada je podeljena slika krhke kraljice dok se sastala sa tadašnjom premijerkom Liz Trus, pre nego što je preminula nekoliko dana kasnije.

Kraljica Elizabeta preminula je 2022. godine
Kraljica Elizabeta preminula je 2022. godinefoto: Profimedia

Sada, insajderi su podelili više o njenim poslednjim danima koje je provela u Balmoralu u Škotskoj, kaže Robert Džobson, autor 'Katrin, princeza od Velsa: biografija'.

Izvor je za MailOnline rekao: „Njeno veličanstvo je jedva videlo i jednostavno nije imala snage. Bila bi užasno frustrirana jer je mrzela da pravi nered, prelivajući ga preko poslužavnika. Tražila je manji čajnik i bila bi frustrirana kada bi osoblje zaboravilo i donelo veliki.”

Sahrana kraljice Elizabete II
Sahrana kraljice Elizabete IIfoto: AP/Vadim Ghirda

Njena smrt je usledila samo dva dana nakon što je izvršila svoju poslednju dužnost, tako što se oprostila od Borisa Džonsona i imenovala Liz Trus za novu premijerku u takozvanoj ceremoniji 'ljubljenja ruku'. U mesecima nakon što je umrla, objavljena je zvanična umrlica pokojne kraljice u kojoj je navedeno šta je uzrokovalo njenu smrt i u koje vreme je umrla. A dokument, koji je objavio Nacionalni rekord Škotske, pokazao je da je jedini uzrok smrti starost, bez drugih faktora.

Kraljica Elizabeta nekoliko dana pred smrt
Kraljica Elizabeta nekoliko dana pred smrtfoto: Jane Barlow/WPA-Pool/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ranije ove godine, još jedan insajder je podelio šta se dogodilo u poslednjim trenucima kraljičinog života. Viši članovi osoblja snimili su početak i posledice smrti lika kraljevske porodice. U dopisu, koji je napisao njen privatni sekretar ser Edvard Jang, potvrđeno je da je kraljica "zaspala" u Balmoral, a dokument je sada smešten u Kraljevski arhiv. Beleška glasi: "Vrlo mirna. U snu. Starost. Ne bi bila svesna ničega. Bez bola."

(Kurir.rs/M.J)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track