Pevačica Selin Dion nastupala je na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu što je ujedno bio i njen prvi nastup posle otkrivanja da ima opaku bolesti. Fanovi su bili veoma dirunuti ovim gestom.

Selin su njeni obožavaoci maltene opkolili kada je napuštala hotel u Parizu, a ona im nije ostala dužna. Otvorila je krov na automobilu kojim se prevozila i mahala im, pozdravljala ih. Dugo vremena pevačicu nismo videli ovako raspoloženu u nasmejanu. Očigledno joj je povratak na scenu, makar i kratak, veoma prijao.

profimedia0893056784.jpg
Poitout Florian/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
Selin Dion pozdravila je fanove u Parizufoto: Poitout Florian/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dirljiv nastup u Parizu

Selin Dion zapevala je kraj Ajfelovog tornja prvi put posle četiri godine. Poslednji put je pevačica nastupila uživo u julu 2019. u Londonu, a nakon toga to nije bilo moguće zbog njene bolesti.

Selin Dion je sinoć zatvorila svečanu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara nastupom tokom kog je izvela dve pesme. Najpre je oduševila sve izvođenjem klasika francuske šansonjerke Edit Pjaf "L'Hymne à l'amour".

xcvb.jpg
Printscreen/RTS 
Dirljiv nastup u Parizufoto: Printscreen/RTS

Društvene mreže su, očekivano, preplavljenje snimcima nastupa, a njeni fanovi kažu da su grcali u suzama dok se gledali divu kako nastupa.

Selin je takođe u više navrata u toku nastupa kontrolisala emocije i izgledalo je kao da će početi da plače svakog trenutka.

selin-dion-profimedia0892795334.jpg
Gvg / imago sportfotodienst / Profimedia 
Selin Dion na otvaranju Olimpijskih igara u Parizufoto: Gvg / imago sportfotodienst / Profimedia

Bolest Selin Dion

Podsetimo, Selin Dion boluje od sindroma ukočene osobe, retkog neurološkog poremećaja. Stanje, koje pogađa jednu od milion osoba, uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića i na kraju ostavlja pacijente kao "ljudske statue" jer progresivno zaključava telo u krute položaje, ostavljajući obolele nesposobnim da hodaju ili govore.

(Kurir/M.J)

Bonus video:

Kurir televizija Nevena Božović vozi supruga