Princ od Velsa, Vilijam, skinuo je s platnog spiska sestru kraljice Kamilenakon dve decenije njenog rada, piše Telegraph.

Naime, 75-godišnja Anabel Eliot, Kamilina sestra, za proteklih dvadeset godina rada kao dizajnerka enterijera kraljevske porodice dobila je stotine hiljada dolara.

kamila-parker-bouls-anabel-eliot-profimedia0378040085.jpg
Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia 
Kraljica Kamila i Anabel Eliotfoto: Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia

Kralj Čarls III, koji je u to vreme bio princ od Velsa za vreme vladavine Elizabete II, zaposlio je svoju svastiku kao glavnog dizajnera enterijera nakon venčanja s Kamilom 2005. godine.

Kako su potvrdili izvori bliski porodici, Vilijam je izbacio Anabelinu ulogu.

Od 2005. primala je godišnji novčani iznos od 25.000 do 106.000 dolara za održavanje nekretnina i kancelarija za iznajmljivanje, navodi se.

princ-vilijam-profimedia0875207162.jpg
GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia 
foto: GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia

Najnoviji podaci pokazuju da Eliot nije bila plaćena tokom 2023. i 2024. godine. Izvori navode da se "njen rad na imanju smatra završenim i da su sadašnji radnici dovoljno naučili od nje".

Uprkos drastičnom smanjenju prihoda, kralj i kraljica angažovali su Anabel da nadgleda renoviranje restorana i centra za posetioce u Balmoralu, koji su otvoreni ovog leta.

Bakingemska palata potvrdila je da će nastaviti da posluje s određenim projektima kad se za to ukaže prilika.

(Kurir.rs/ Telegraph/ L. S.)

Bonus video:

Kurir TV ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU