Od smrti princeze Dajane prošlo je više od 27 godina, ali njen modni stil i danas je mnogima nepresušan izvor inspiracije. Njena dugogodišnja modna stilistkinja, Ana Harvi, u jednom intervjuu je istakla je kako joj moda nije bila prioritet, ali je volela da eksperimentiše različitim komadima.

dodi-al-fajed-princeza-dajana-profimedia0018897925.jpg
MAXPPP / Newscom / Profimedia 
foto: MAXPPP / Newscom / Profimedia

Lejdi Di je obožavala jednodelne kupaće kostime i rado ih je nosila. Njen famozni crni bikini služio joj je i kao majica preko koje je obukla beli šorts, a ova fotografija do danas ostala zabeležena kao spomenik bezvremenskom letnjem hitu.

Uz crni kupaći kostim i onaj u neonskim bojama, Dajana je nosila i onaj s dezenom leoparda koji je tada izazvao posebnu pažnju. Upravo su kupaći s leopard dezenom mnogi okarakterisali kao "osvetnički", s obzirom na to da je ljubav princa Čarlsa i Kamile tada bila u punom jeku.

princeza-dajana-profimedia0068567856.jpg
PATRICK HERTZOG / AFP / Profimedia 
foto: PATRICK HERTZOG / AFP / Profimedia

Dajana je u ovom kupaćem uživala na jahti s Vilijamom i Harijem, dok je Čarls organizovao proslavu Kamilinog 50. rođendana. Nakon što je fotografisana u ovom hit letnjem komadu, njene fotografije preplavile su medije pa su svi zaboravili na Čarlsa i Kamilu.

(Kurir.rs/ Stil/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?