Prošlo je više od dve nedelje kako nas je napustila slavna Šenon Doerti. Zvezda serija "Beverli Hils" i "Čari", umrla je nakon devetogodišnje borbe sa rakom dojke, a mnogobrojne kolege iz kultnih ostvarenja devedesetih i početka dvehiljaditih odmah su se oprostile od slavne glumice. Ipak, svi su čekali reakciju Holi Mari Kombs, nekada najbolje drugarice Šenon u privatnom životu, a mlađe sestre Pajper u "Čarima".

Svako ko je ikad pogledao seriju o tri sestre veštice, seća se početka 4. sezone, u kojoj je Pru (Šenon) mrtva, i scene u kojoj Pajper (Holi) na njenom grobu izgovara rečenicu: "Kako si smela da me napustiš, kako misliš da ja živim bez tebe?". I čini se da ta scena nikad nije bila realnija, ali ni bolnija nego sada - nakon što Šenon Doerti više nema.

foto: Profimedia

Holi Mari Kombs se nije oglašavala na društvenim mrežama, kao što je to učinila Rouz Megovan, ali je sačekala da prvobitni šok malo prođe, pa se zajedno sa kolegama iz serije, Brajanom Krausom i Dru Fulerom, uključila u zajednički podkast i ispričala kako je izgledao njen poslednji susret sa nekada najboljom prijateljicom.

"Poslednji put kada smo se videle gledale smo prve dve epizode zajedno. Kao da smo ponovo bile čudne tinejdžerke. Imala sam malo vremena da mislim o svemu tome. Mislim da je učinila sve što je mogla u vremenu koje joj je preostalo, ali smo verovale da ga imamo više. To je veoma tužan deo priče. Imale smo velike planove za ovu godinu i ona sama nije mislila da će otići bilo gde u bilo koje skorije vreme. I zvuči kao užasan kliše, ali sve dok ti se ne desi nešto ovakvo, misliš da imaš više vremena," jecajući je ispričala Holi.

Mnogi su se odmah setili gorepomenute scene iz serije, te su je 'oživeli' na društvenim mrežama.

Podsetimo, Holi Mari Kombs i Šenon Doerti su nekada bile najbolje prijateljice, a potom su na malim ekranima postale i sestre. Preminula glumica je, te 1998. godine, već bila veliko ime u američkoj kinematografiji i upravo je njena ideja bila da Holi, ne tako poznato ime u tom trenutku, postane jedna od protagonistkinja serije koja je još na početku po scenariju dosta obećavala.

Kraju prijateljstva umalo kumovala Alisa Milano

Kada je u postavu na kraju došla i Alisa Milano kao najmlađa sestra Fibi, njihovo prijateljstvo je stavljeno na test, a umalo je i puklo kada je Holi između snimanja prve i drzge sezone imala hiruršku intervenciju, a Alisa i njena majka, koje su Holi tada 'namamile' u svoje jato, nisu dozvolile Šenon da je poseti u bolnici - što je Holi poprilično zamerila svojoj drugarici, ne znajući pozadinu priče.

foto: Profimedia

Na kraju su uspele da izglade probleme koji su, sa druge strane, bili nepremostiva prepreka između Šenon i Alise, što je uzrokovalo odlaskom Šenon iz serije.

Holi se tada nalazila između dve vatre, sa Alisom je narednih pet godina i dalje egzistirala na setu serije, a sa Šenon je pokušavala da održi što je moguće veću bliskost u priivatnom životu, ali su se, nekako, godinama sve više udaljavale - sve dok prijateljstvo nije potpuno puklo nakon što je preminula glumica obelodanila da ima rak, apostrofirajući da Holi nije pokazala podršku kakvu je očekivala.

Ponovo su se zbližile pre nekolko godina

Godine su prolazile, strasti i glave se ohladile, a nekada najbolje drugarice su daleko od očiju javnosti uspele da izglade odnose i obnove nekada veliko prijateljstvo. Pojavljivale su se zajedno u novom podkastu Šenon Doerti, održavale panele u slavu serije koja ih je proslavila, družile se često, ne razmišljajući koliko im je vremena ostalo.

Ipak, ono što je u ovoj tužnoj situaciji lepo jeste što će sećanje na voljenu glumicu živeti sve dok prijatelji i kolege budu pričali o njoj, njenim željama, planovima, podvizima i osećanjima koje je gajila do same smrti.

(Kurir.rs/Žena/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija Glumica Radmila Živković neutešna na sahrani Jagoša Markovića