Kontroverzna alabanska pevačica Bibi Reksa, posetila je Kosovo i Metohiju. Ova pop pevačica nastupila je prve večeri "Sani Hil Festivala", koji se održava u južnoj srpskoj pokrajini.

Posetila južnu srpsku pokrajinu i Severnu Makedoniju

Bibi Reksa u Debrufoto: printscreen/instagram/beberexha

Bleta Redža, kako joj je pravo ime iskoristila je priliku da poseti grob svog dede. Ona se fotografisala sa stanovnicima u gradu Debru (Severna Makedonija) i podelila snimke i fotografije na svom Instagram profilu.

foto: printscreen/instagram/beberexha

- Posle 12 godina vratila sam se u tatin rodni grad Debru, u Severnoj Makedoniji. Ponovno povezivanje sa mojim korenima i porodicom bilo je duboko emotivno. Poseta grobu mog dede bila je posebno značajna, jer nisam mogla da prisustvujem njegovoj sahrani jer sam bila na turneji.

Porodica mi znači sve, a ova poseta me podsetila na važnost naših veza - napisala je pevačica u opisu objave,gde sedi na grobu svoga dede.

Bibi Reksa obišla grob svog dedefoto: printscreen/instagram/beberexha

"Sve je to Albanija"

Međutim, ono što je privuklo pažnju javnosti je komentar koji je bio i više nego neprimeren, budući da je isticala pojam "Velike Albanije".

Sporna objava na Instagramufoto: printscreen/instagram/beberexha

- Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Preševo, sve je to za mene moja Albanija - glasi komentar pevačice ispod njene objave.

Gostovala na festivalu

Bleta Redža gostovala je na "Sani Hil Festivalu" u Prištini, koji je osnovala porodica njene koleginice Due Lipe (koja je poreklom iz južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija).

Pevačica se na nastupu obratila publici na albanskom.

- Ja sam Bebe Redža i veoma sam srećna što sam prvi put na Kosovu - nakon čega je izvadila košulju sa natpisom "Volim Prištinu".

- Pozvani ste da se pridruže partiju za jedinstvo i zajedništvo. Moji roditelji su iz Debra i imamo istu krv - rekla je ona.

Ko je problematična pevačica?

Bibi Reksa na festivalu u Prištini pozivala na Veliku Albanijufoto: instagram/beberexha/

Bibi Reksa široj javnosti, barem na našim prostorima, ostaće verovatno upamćena posle incidenta kada ju je obožavatelj na nastupu u Njujorku pogodio telefonom u glavu.

Rođena je kao Bleta Redža, u Bruklinu 1989. godine, od oca Flamura i majke Bukurije. Otac je rođen u današnoj Severnoj Makedoniji, dok majka vuče poreklo iz te bivše jugoslovenske republike.

Ima dijagnozu bipolarnog poremaćaja. Glasno podržava LGBTQ zajednicu, a za sebe kaže da je fluidne seksualnosti.

Bibi Reksa nakon što ju je fan pogodio telefonom u glavufoto: Printscreen Instagram

Inače, ovo nije prvi put da Bibi Reksa skandalizuje ovakvim ponašanjem.

(Kurir.rs/A.N./A.S.)