Ne postoji to što ljudi, a pogotovo pripadnice lepšeg pola, neće uraditi samo da bi ostale mlade i lepe, ali trik koji koristi slavna pevačica, Šanaja Tvejn (58), zaista je uzela maha.

Naime, popularna kantri zvezda jednom prilikom izjavila je da ona, zapravo, svoju hranu ne jede već blendira i pije! Razlog svemu nije samo mladalački izgled već i izbegavanje nadutosti stomaka, pogotovo pre nastupa.

senaja-tvejn0754440184.jpg
Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 
foto: Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Pijem samo tečnost ceo dan, pa čak pijem i svoju hranu. Tako je mešam. Puno mešanog spanaća i borovnica," izjavila je ona, a prenosi "Mirror".

Međutim, prema rečima stručnjaka za ishranu, na ovaj način hrana gubi vitalne hranljive materije i proteine, što znači da ovo definitivno ne spada u zdravu ishranu.

Ovu činjenicu potvrdila je i nutricionistkinja Ranija Bataineh koja je naglasila da bi Šenaja, zbog ovakvog načina ishrane, mogla da ostane bez ozbiljnog procenta proteina, pogotovo ako u svoje obroke ne dodaje proteinski prah.

"Nedostajali bi joj hranljivi sastojci iscrpljivanjem, eliminacijom ili ograničavanjem bilo koje grupe hrane. Trebala bi da bude "fokusirana" na konzumiranje adekvatnih proteina, ugljenih hidrata i zdravih masti, kao i mikronutrijenata kao što su vitamini i minerali jer neuravnotežena tečna hrana može negativno da utiče na gustinu kostiju, mišićnu masu, varenje i nivo holesterola," istakla je Ranija.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!