Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara u Parizu. Ovo je istorijski plasman i bitka za medalju. Sada nakon 2008. godine Novak živi svoj san i san svih navijača u Srbiji i onih širom sveta koji ga prate prethodnih godina u njegovim pohodima ka rušenju rekorda.

Još uvek se govori o meču između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala kada je srpski teniser završio porazom i time prekinuo svoj veliki san o najsjajnijem olimpijskom odličju. Porazom od Nadala preostala mu je borba za bronzanu medalju što je na kraju i osvoji.

Koliko je godina prošlo, najbolje svedoči snimak sa tog meča na kojem oba tenisera izgledaju poput tinejdžera. Danas, Novaku je samo nebo granica u osvajanju svih trofeja popularnog belog sporta.

Ta bronza iz Pekinga 2008. je jedina medalja koju je Nole osvojio, tokom svih ovih godina na Igrama nije mogao da preskoči tu barijeru zvanu polufinale, a ovaj trijumf protiv Musetija je utoliko slađi kada uzmemo u obzir da Srbin dan ranije, zbog povrede, nije znao ni hoće li igrati uopšte.

Đoković je više puta u Parizu ponavljao da je polufinale Olimpijskih igara meč koji nikako nije uspevao da dobije do sada. U Pekingu 2008. godine je izgubio od Rafaela Nadala, ali kasnije osvojio bronzu, jedinu olimpijsku medalju koju ima. Četiri godine kasnije u Londonu bolji od njega je bio Endi Mari, dok je pre tri leta u Tokiju ispustio set i brejk prednosti protiv Aleksandra Zvereva.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

Kurir televiz ĐOKOVIĆ NA KORAK DO NAJVEĆEG IGRAČA U ISTORIJI TENISA! Analitičar: Uprkos povredi juče je demonstrirao TOTALNI TENIS