Princ Hari i Megan Markl navodno su jako zabrinuti za svoju bezbednost pa ne žele da dođu u njegovu rodnu Veliku Britaniju, ali zato će njihovo sledeće putovanje biti u Kolumbiju, zemlju preplavljenu kriminalom. Pre toga posetili su Nigeriju.

Princ Hari nastavlja svoju borbu na britanskim sudovima da dobije službenu policijsku zaštitu, tvrdeći da je nebezbedno dovesti porodicu u zemlju u kojoj se rodio.

foto: Kola SULAIMON / AFP / Profimedia

Potpredsednica Kolumbije Francija Markez otkrila je da će par posetiti Bogotu, kao i regije Kartagena i Kali, kako bi "razgovarali s vođama, mladima i ženama koji utelovljuju težnje i glasove Kolumbijaca predanih napretku". Poseta je povezana s konferencijom o zaustavljanju nasilja nad decom koja će se održati u novembru, a vojvoda i vojvotkinja, kao i njihova fondacija Archewell, "učestvovaće u nekoliko aktivnosti vezanih za ovu važnu temu".

"Međutim, mnogi mogu da vide nemalu dozu ironije u tome što je par posetio Kolumbiju tako brzo nakon svog putovanja u jednako problematičan Lagos kad se uzme u obzir Harijev sudski slučaj zbog povlačenja zaštite britanske policije. Smatra se da u obe zemlje postoji 'visoka pretnja' od terorističkih napada i otmica radi otkupnine, što posebno utIče na 'interese Ujedinjenog Kraljevstva i britanske državljane''', piše Daily Mail.

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hari i Megan planiraju da se ovog vikenda pojave i na američkoj televiziji, samo nekoliko dana nakon što su "prijatelji" otkrili da Harijevi pozivi kralju Čarlsu ostaju "bez odgovora". Naime, ovog vikenda gostovaće u emisiji "Sunday Morning" na CBS-u, u kojoj će govoriti o problemu zlostavljanja na internetu.

Dok se kraljevska porodica nadala da će provesti mirno leto u Škotskoj, naročito nakon što su kralj i princeza od Velsa saznali da boluju od raka, čini se da će se ipak uznemiriti zbog javnih pojavljivanja Saseksovih.

foto: Victoria Jones / Shutterstock Editorial / Profimedia

Magazin People je ranije ove nedelje objavio da Hari čvrsto veruje da njegov otac ima moć da poništi odluku Raveca, Izvršnog odbora za zaštitu autorskih prava i javnih osoba, kojom mu je oduzeto danonoćno obezbeđenje policije nakon što je napustio kraljevske dužnosti i Ujedinjeno kraljevstvo, da živi u Kaliforniji 2020. dok su on i Megan tražili unosne komercijalne prilike u inostranstvu.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!