Jordanski prestolonaslednik Al Husein bin Abdulah II i princeza Radžva Al Husein dobili su devojčicu kojoj su dali ime Iman.

Oni su na svojoj zvaničnoj stranici objavili video na kom se vidi kako novopečeni otac drži svoju ćerkicu i priča joj.

Kraljica Ranija je takođe podelila sreću i na društvenim mrežama napisala:

"Hvala Bogu na njegovim najvećim darovima... Prosvetlio si naše živote sa našom dragocenom unukom Iman. Neka nas Bog čuva. Čestitamo Husein i Radžva, i neka Bog ispuni vaše živote blagoslovom i zadovoljstvom".

Jordanska kraljevska porodica otkrila je u aprilu mesecu ove godine da će prestolonaslednik princ Husein i njegova supruga Radžva al Saif na leto postati roditelji.

foto: Profimedia

Ovo je prvo unuče 62-godišnjeg kralja Abdulaha II i 53-godišnje kraljice Ranije.

Dvadesetdevetogodišnja princeza Radžva potiče iz ugledne saudijske porodice i diplomirala je arhitekturu na Sirakuza univerzitetu u Njujorku.

Princ Husein je diplomu stekao takođe u Americi, na Džordžtaun univerzitetu u Vašingtonu.

Osim Huseina, kralj Abdulah i kraljica Ranija imaju još dve ćerke i sina, a princeza Iman se takođe udala prošle godine, dva meseca pre brata, pa su u Jordanu s nestrpljenjem očekivane vesti o prinovama u kraljevskoj porodici.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S.)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani