Marokanska princeza Lala Salma nestala je iz javnosti još 2018, i to nedugo nakon razvoda od marokanskog kralja Muhameda VI. "Crvenokosoj Pepeljugi" nije bilo ni traga ni glasa, a zbog svega su počele da kruže glasine kako možda više nije živa.

foto: PASCAL LE SECRETAIN / AFP / Profimedia

Princeza od 2017. godine nije učestvovala ni u jednoj zvaničnoj dužnosti i pune dve godine niko nije znao gde je, zbog čega su se pojavila razna nagađanja o njenom nestanku. Kraljevska porodica je tabu tema u marokanskim medijima, pa se tamošnji novinari nisu nikada usuđivali da pitaju gde je princeza i zašto je nestala iz javnosti.

Neki veruju kako su se kralj i princeza razveli i da se ona skriva negde na području Maroka, dok su drugi mislili da je pobegla u Ameriku ili u Grčku s mlađom 11-godišnjom ćerkom, princezom Lalom Kadijom.

Marokanska palata nikada nije potvrdila glasine o razvodu, dok marokanski mediji u potpunosti ignorišu tu temu.

Međutim, nakon nekoliko godina medijskog odsustva paparaci su je uslikali prilikom posete jednoj kuli u Maroku, te je time stavljena tačka na glasine da nije živa.

Sredinom jula, paparaci su princezu uspeli da uslikaju na Mikonosu u društvu njenog 21-godišnjeg sina Mulaje Hasane, prestolonaslednika Maroka, i još nekoliko drugih članova porodice. Lala je bila odlično raspoložena, a mnogi tvrde da i danas izgleda jednako mladoliko kao i kada je 'nestala'. Međutim, mnogima je bilo neobično videti je obmotanu peškirom na plaži pa je nisu prepoznali.

Novinari i istraživači iz arapskih zemalja uspeli su da je snime, pa je jasno da je princeza živa i zdrava. Premda, ono što je sigurno jeste da Lala više nije u braku.

foto: Printscreen/Profimedia

Prema pisanju marokanskih medija, kralj je navodno bio čest gost u gej klubovima, a njegova supruga sve je više padala u drugi plan, iako za tu informaciju nema službene potvrde. Dok se u javnosti šuškalo da se Lala vratila u očevu kuću bez privilegija i skupocenog nakita koji je dobila tokom braka, istina je da je i dalje imala visoku poziciju u društvu, s obzirom na to da je majka naslednika priestola.

Crvenokosa princeza oduvijek je oduševljavala javnost svojom nežnom lepotom i neobičnim izgledom. Kao supruga kralja, njena modna izdanja uvek su bila praćena velikom pažnjom, a uglavnom su to bili raskošni kaftani i kreacije u tradicionalnom duhu. Uvek je nosila skupoceni, vrlo upečatljiv nakit - arapsko zlato sa višekaratnim safirima, ogromne smaragde, bisere i dijamante.

foto: EPA

Danas navodno živi u blizini Rabata, glavnog grada Maroka, u jednoj od vila koje pripadaju kraljevskoj dinastiji. I dalje je aktivna u oblasti humanitarnog rada, a posebnu pažnju posvećuje radu u Dečjem onkološkom centru, čiji je osnivač i rukovodilac.

Podsetimo se da je Lala Salma prvi put srela kralja Muhameda VI na privatnoj zabavi 1999. dok je radio u IT kompaniji u vlasništvu kraljevske porodice. Par se venčao tri godine kasnije, 2003. dobili su sina Mulaja, a 2007. ćerku Lalu Hatidžu, piše Žena.rs.

foto: ABDELHAK SENNA / AFP / Profimedia

Kada je, posle 10 godina aktivnog zastupanja u javnim angažmanima, nestala sa radara, prozvana je 'princeza duhova', a mnogi su njen nestanak posle razvoda nazvali 'misterioznim'. Međutim, pokazalo se da Lala Salma očigledno želi da živi običnim životom, daleko od javnosti, i da iza njenog 'nestanka' nema intrigantne priče.

(Kurir.rs/Story.hr/M.F.)

Bonus video:

Kurir TV OVDE SE KRIO KRALJ, ALI I TITO, TU SU DRŽALI DRAŽU PRED STRELJANJE! Ovo je TAJNA Belog dvora, Kurir vas vodi gde je malo ko ušao!