Pred deset hiljada ljudi okupljenih na stadionu "Police" u Trebinju grupa Bijelo dugme održala je koncert za pamćenje.

dugme6.jpg
Brajan Rašić (PR) 
foto: Brajan Rašić (PR)

Bio je to najposećeniji koncert u Trebinju ikada. Nepregledne kolone automobila iz Dubrovnika, Podgorice, čitave Bosne, slivali su se u grad čitavog dana. Koncert je posetila jedna veća grupa turista iz Majamija, koji su želeli da vide Bregovića u rokerskom izdanju. Goran Bregović, Mladen Vojčić Tifa, Alen Islamović, Zoran Redžić, Ogi Radivojević i Djidji Jankelić držali su publiku kao omadjijanu duže od dva sata, koja je horski pevala pesme od "Padaju zvijezde" do "Ružica si bila". Prvo je nastupio Mladen Vojčić Tifa, a potom u drugom delu koncerta Alen Islamović, koji je svoj nastup počeo pesmom „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo", sa poslednjeg albuma Bijelog dugmeta koja je na neki način obeležila raspad i benda i bivše države.

tifa01-damir-dervisagic.jpg
Damir Dervišagić 
foto: Damir Dervišagić

Dva puta je publika vraćala raspoložene Dugmiće na bis. Alen je zbog operacije tetive zbog sportske povrede, presedeo na bini deo koncerta koji pripada njemu za interpretaciju, ali je svojim moćnim glasom doveo publiku do euforije.

Pirotehnički efekti i impozantna binska oprema, bili su na svetskom nivou. Ono što ovaj koncert izdvaja od svih dosadašnjih jeste nivo produkcije koji dosad nije viđen u ovom gradu. Za potrebe organizacije spektakla, Euphoria marketing je u Trebinje dovela više od 10 kamiona opreme - audio, video, kao i 150 ljudi, kako bi svaki detalj spektakla koji se pripremao bio besprekoran.

liveproduction-img-2553.jpg
Live Production 
foto: Live Production

Više desetina ljudi, od stručnjaka za zvuk i rasvjetu do tehničara i organizatora, radilo je danonoćno kako bi publici pružili iskustvo koje će se prepričavati. Na stadionu Police postavljena je vrhunska audio-vizuelna oprema koja osigurava da svaki ton i svaki svetlosni efekat bude savršeno doživljen. Ovaj događaj nije samo koncert - to je muzičko-scenski spektakl koji je postavio nove standarde u Trebinju i šire. Slavljenička turneja povodom "50 godina" postojanja Bijelog dugmeta se uskoro nastavlja koncertima u Hrvatskoj u Puli 25. avgusta i u Splitu 31 avgusta.