Paragvajska plivačica Luana Alonso, koju su mnogi smatrali jednom od najlepših takmičara na Olimpijskim igrama, izbačena je iz olimpijskog sela.

Kao prvobitan razlog navedeno je da je svojim svojim ponašanjem stvorila neprimerenu atmosferu, međutim, kako navodi Dejli Mejl pravi razlog je taj što je oskudnim odevanjem i druženjem sa sportistima ometala druge takmičare.

screenshot-3.jpg
Instagram 
Luana Alonso ometala takmičare oskudnim oblačenjemfoto: Instagram

Ova 20-godišnja plavuša završila je takmičenje već prvog dana Olimpijskih igara, ali je ostala da boravi u selu još neko vreme. Kako navodi pomenuti list, ona je ignorisala pravila i nosila je privatnu odeću tokom takmičenja.

luana-alonso-foot-instgram-3.jpg
Printscreen/Instagram 
Luana Alonso ometala takmičare oskudnim oblačenjemfoto: Printscreen/Instagram

Iz uprave Paragvajskog olimpijskog odbora doneli su odluku da joj zabrane druženje sa drugim članovima, nakon što su dobili primedbe na njeno ponašanje. Uobičajena je praksa da sportisti ostaju u selu do kraja igara, ukoliko učestvuju u ceremoniji zatvaranja.

luana-alonso-foot-instgram-2.jpg
Printscreen/Instagram 
Ispala prvog dana pa se sve vreme družila sa sportistimafoto: Printscreen/Instagram

Međutim, Alonso je još pre završetka učešća uzela sobu u hotelu i slobodno vreme provodila obilazeći luksuzne prodavnice i uživajući u luksuznim restoranima. Doživljaje iz Pariza delila je sa svojih 500.000 pratilaca na društvenim mrežama.

luana-alonso-foot-instgram-1.jpg
Printscreen/Instagram 
Obišla je ceo gradfoto: Printscreen/Instagram

To je verovatno izrevortiralo upravu Paragvajskog olimpijskog tima, te su joj poručili da ostane u hotelu i da se ne vraća u selo.

- Njeno pristustvo stvara neprimerenu atmosferu unutar paragvajskog tima, zahvaljujemo što je postupila po uputstvu - rekla je u ime tima Larisa Šarer.

luana-alonso-foot-instgram-4.jpg
Printscreen/Instagram 
Unajmila je luksuznu sobufoto: Printscreen/Instagram

Tokom boravka u Parizu mlada plivačica je uspela da poseti Diznilend, brojne muzeje, prodavnice, ali i druge radnje po kojima je grad poznat.

Zanimljivo je da je Luana, odmah po ispadanju sa Olimpijskih igara, objavila da se povlači iz sporta na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kineska medijska grupacija Proizvodi iz Kine na OI u Parizu