I ptice na grani znaju da je Kamila Parker Bouls bila ljubavnica tadašnjeg princa, a danas kralja Čarlsa III. No mnoge zanima kakav je odnos imala s pokojnom princezom Dajanom, kojoj je preotela muža. Obožavatelji Netflixove serije "Kruna" su u četvrtoj sezoni svedočili intrigantnoj sceni, u kojoj se Dajana i Kamila nalaze na zajedničkom ručku nakon Dajanine veridbe sa Čarlsom.

Iako do danas nije poznato da li se ta situacija zaista dogodila i u stvarnom životu, postoje mnogi koji tvrde da su se dve suparnice zaista našle za istim stolom i odmerile snage jedan na jedan. Kao što znamo, Kamilu Parker Bouls je Čarls voleo i pre nego što je upoznao Dajanu.

foto: Arthur Edwards / News Licensing / Profimedia

Kamila je bila i ostala Čarlsova prijateljica i ljubavnica tokom svih godina njegovog braka s omiljenom Lejdi Di, a znamo i da je u intervjuu 1995. Dajana sama rekla kako je u njihovom braku uvek bila gužva, jer ih je bilo troje.

S obzirom na to da su se članovi kraljevske porodice i Kamila stalno kretali u istim krugovima, bilo je nemoguće izbeći da se dve suparnice ne sreću u javnosti. I Dajana i Kamila dolazile su na Čarlsove konjičke trke, na iste događaje i proslave, a često su se sretale i u samim kraljevskim rezidencijama. Ne smemo zaboraviti da je Čarls bio čak i kršteni kum Kamilinom sinu Tomu Parkeru Boulsu kog je dobila u braku s Endruom Parkerom Boulsom.

foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Međutim, iako znamo da su se ove dve žene princa Čarlsa definitivno sretale u stvarnom životu, jesu li zaista nakon Dajanine veridbe sele za isti sto i razgovarale o budućnosti sa Čarlsom, kao što je to prikazano u "Kruni"? Prema rečima Endrua Mortona, najpoznatijeg biografa princeze Dajane - jesu.

Naime, u Mortonovoj knjizi "Diana: Her True Story in Her Own Words", koja je 1992. napisana u saradnji sa samom Dajanom, do tog famoznog ručka s Kamilom je zaista došlo – i bilo je tačno onoliko neprijatno koliko bi se moglo i očekivati kada se dve žene koje se bore za istog muškarca nađu za istim stolom.

foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

Navodno je Kamila poslala Dajani pismo u kom ju je pozvala na intiman ručak i to neposredno pre nego što je javnost saznala za njenu veridbu sa Čarlsom, a nakon što je vest o venčanju Čarlsa već bila poznata užem krugu kraljevske porodice. Dajana, naivna i mlada, prvo je oberučke prihvatila priliku da se nađe s Kamilom i organizovala je ručak za njih dve u četiri oka.

Kamila je u pismu rekla kako želi da vidi verenički prsten i porazgovara s Dajanom o planovima za venčanje. Međutim, Kamila je zapravo došla da Dajani prenese poruku o tome šta će je čekati u budućnosti, a mlada Dajana bila je još naivna da bi shvatila svu ozbiljnost reči koje joj je Kamila uputila.

foto: Various/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dajana je tako Mortonu rekla kako ju je Kamila pitala hoće li da ide u lov kad postane članica kraljevske porodice. Poznato je da je Lejdi Di bila velika protivnica lova pa je rekla kako ne planira da učestvuje u lovu. Kamila je na to rekla kako je jedino to htela da zna.

Iako Dajana tada nije shvatila o čemu se radi, Kamila je indirektno izvidela situaciju i smislila pakleni plan – kad god Čarls ode u lov, ona će se s njim sastajati i ljubovati. Tako su se princ i Kamila godinama nalazili na njegovim "lovačkim" izletima i skrivali se po engleskom selu, dok je Dajana samovala sa sinovima Vilijamom i Harijem.

foto: Profimedia

Ručak se u trenutku kad je Dajana odgovorila na to Kamilino pitanje završio, a njena suparnica je naglo ustala i poželela joj sreću u budućem braku. S obzirom na to da znamo kako ga je ona na kraju razorila, možemo reći da je u najmanju ruku bila neiskrena u svojim željama.

Podsetimo, nakon godina tajnog ljubovanja, Kamila i Čarls razveli su se od supružnika u gotovo isto vreme - Kamila 1995, a Čarls godinu dana kasnije. 2005. su se napokon i venčali. Danas je Kamila ravnopravna članica kraljevske porodice, te je od omražene ljubavnice postala kraljica nakon što je njen muž preuzeo presto.

(Kurir.rs/ Insider/ L. S.)