Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je reprezentaciju Australije u dramatičnoj borbi četvrtfinala Olimpijskih igara u Parzu. Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović bio je jedan od lidera i pokazao neverovatnu želju za novim trijumfom.

Nesumnjivo je koliko Bogdanoviću znači svaki nastup za reprezentaciju, a nedavno je oborio i rekord po broju postignutih poena u dresu Srbije. Oduvek je pokazivao snažan, ali ujedno i veoma emotivan temperament kad god je nosio reprezentativni dres. Za to su u mnogome zaslužni njegovi roditelji koji su mu pomogli da ga izgradi i danas niže uspehe na terenu.

reprezentacija-361288.jpg
Star sport 
Bogdan Bogdanović rado se odaziva pozivu reprezentacijefoto: star sport

Porodica je bila temelj Bogdanovog uspeha

"Porodica je temelj. Roditelji su usadili meni i sestri ispravan način razmišljanja. Prvo, da radiš ono što voliš, da uživaš u svom poslu i da čuvaš familiju i taj najuži krug ljudi oko sebe. Da budeš dobar čovek... Moja porodica je puna ljubavi i sreće. Izuzetno sam im zahvalan na svemu sto su učinili za moju sestru i mene. Bile su i teške situacije u životu ali uvek smo imali sve što nam je potrebno da uživamo i budemo srećni", rekao je košarkaški as jednom priikom u emisiji "Kao sav normalan svet".

Otkrio je da su napustili Crnu Goru kako bi im obezbedili bolje uslove za obrazovanje i napredak, stavljajući svoje živote u drugi plan.

"Tata je radio kao komericijalista dugo godina sa tečom u jednoj firmi, a mama je bila kasirka, trgovac. Oni su se odrekli jako dobrih poslova u nekim manjim sredinama i statusa u društvu ne znajući u šta se upuštaju kada su otišli u Beograd. Ali to su učinili zbog nas, da bi meni i sestri izabrali bolji put i bolji početak, kako mi ne bi živeli njihove živote. Već da imamo bolji početni položaj. Oni su pohađali školu u Kužinama, to je jako malo mesto na severu Crne Gore. Beograd su izabrali da bi sestra i ja imali bolje uslove što se tiče školovanja. Počeli smo da živimo u Železniku, Mirjevu i tako dalje...", rekao je.

(Kurir.rs/M.J)