SPREMALI TERORISTIČKI NAPAD NA KONCERTU POZNATE PEVAČICE! Šok u Beču: Uhapšene dve osobe, nastupi otkazani
Foto: Avalon/Image Press Agency / Avalon / Profimedia

drama!

SPREMALI TERORISTIČKI NAPAD NA KONCERTU POZNATE PEVAČICE! Šok u Beču: Uhapšene dve osobe, nastupi otkazani

Pop kultura -

Dvojica uhapšena u zaveri ISIS-a za napad na koncert Tejlor Svift u Austriji.

Dve osobe su uhapšene u vezi sa zaverom za napad na predstojeće koncerte Tejlor Svift u Austriji, potvrdili su zvaničnici u sredu, što je izazvalo pojačane mere bezbednosti. Trojica osumnjičenih su još na slobodi. Istraga je počela nakon što je obaveštajna jedinica austrijske vojske dobila dojavu od strane vojne službe.

Ova informacija je prosleđena organima za sprovođenje zakona, što je dovelo do grupe pristalica ISIS-a koji su se pripremali za napad. Prvoosumnjičeni, 19-godišnji mladić, uhapšen je u gradiću Ternic u Donjoj Austriji. Rečeno je da je "radikalizovan na internetu" i da se zakleo na vernost ISIS-u. U njegovoj kući pronađene su hemijske supstance. Drugi osumnjičeni je uhapšen u Beču, prema rečima Franca Rufa, iz Generalnog direktorata za javnu bezbednost. List Kurier, pozivajući se na policijske izvore, navodi da drugi osumnjičeni ima 17 godina.

Oglasila se Tejlor Svift
Oglasila se Tejlor Sviftfoto: Printscreen Instagram

Na društvenim mrežama oglasila se i pevačica koja je potvrdila da je koncert otkazan usled pretnje po bezbednost.

Policija je saopštila da se njih dvoje spremaju da izvrše napad na veliki događaj, pri čemu se detaljno proučavaju predstojeći koncerti Tejlor Svift. Svift će kasnije ove nedelje održati 3 koncerta u Beču, a za svaki događaj je prodato više od 65.000 karata. Izvan stadiona se očekuje još hiljade.

Tri druga osumnjičena su i dalje na slobodi, navodi list Kurier. Zvaničnici su rekli da je akutna pretnja koncertima Tejlor Svift „svedena na minimum“, ali „apstraktna pretnja“ i dalje postoji. Kao rezultat toga, biće pojačano prisustvo policije na mestu događaja uz pomoć jedinice taktičke policije Kobra. „Biće pojačane kontrole pristupa i ulaska i pojačan policijski nadzor na koncertima“, navodi se u saopštenju bečke policije. „Ovo može dovesti do kašnjenja u dolasku. Molim vas da dođete na vreme.”

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

01:28

ŠOKANTNA PROGNOZA STANKOVIĆA PRED MEČ SA DRIM TIMOM: Amerika je favorit, ali postoji RECEPT ZA POBEDU! Bio je i 2002. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track