Francuska atletičarka Alis Finot je nakon istrčane finalne trke od 3000 metara sa preponama zaprosila svog izabranika Bruna Martinesa Bargielu. Alis Fino odlazi sa letnjih olimpijskih igara u Parizu i sa novim rekordom i sa verenikom!

Uspela je da obori evropski rekord u trci sa preskokom za žene na 3000 metara, a onda je vidno euforična izvadila prsten i zaprosila svog partnera.

Nakon što je oborila rekord sa svojim koleginicama sportistima, Finot je jedva zastala da proslavi prekretnicu pre nego što je pojurila na tribine da podeli trenutak sa Bargielom i šokirala publiku tako što je klekla na jedno koleno.

Možda nekonvencionalniji od lokacije prosidbe bio je njen izbor "verničkog prstena". Umesto dijamantskog prstena, ona je koristila olimpijsku iglu. I umesto da je stavi na njegov prst, zakačila je za košulju dok su oboje slavili, smešeći se od uha do uha pre nego što je zapečatila veridbu poljupcem.

- Rekla sam sebi da ako trčim manje od devet minuta, znajući da je devet moj srećan broj i da smo zajedno devet godina, onda ću ga zaprostiti. Ne volim da radim stvari kao svi ostali. Pošto on to još nije uradio, rekla sam sebi da je možda na meni da to uradim. Dala sam iglu sa kojom sam trčala svom dečku. Na njoj piše: Ljubav je u Parizu - rekla je kasnije medijima, prenosi People.

Što se tiče njenog osvojenog četvrtog mesta, dodala je:

- Samo je malo nedostajalo da dobijem medalju, žao mi je zbog toga, a ovako nemam za čim da žalim - rekla je.

(Kurir.rs/I.M.)