Selktor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić oženjen je bivšom košarkašicom Verom Blažević. O njoj se malo toga zna, a najveća mu je podrška u svemu što radi.

Ko je Vera Blažević?

Vera je svojevremeno igrala za sarajevski "Železničar", a tamo su i zasnovali svoju porodicu. Sveta, poreklom iz Pirota postao je sarajevski zet, a Vera napustila karijeru i posvetila se mužu.

Ubrzo su dobili i naslednike - sina Marka i ćerku Ivanu, kojima su preneli ljubav prema košarci. Marko je trener ekipe Bajerna u Nemačkoj, a Ivana je udata za Jana Jaglu, sad već bivšeg košarkaškog reprezentativca.

Porodica se s godinama prošilirla, a Svetislav uživa u najvažnijoj ulozi u životu - ulozi deke sa Lukom i Frejom na košarkaškom terenu, što je jednom podelio na mreže.

Vera je stub porodice

Pešić ne govori toliko često o svojoj supruzi, ali je istakao da je ona stub njegove porodice.

- Vera je bivša košarkašica i ona je karijeru podredila porodici i mojoj karijeri. Bez takve podrške i pomoći nema uspeha, ne možeš da funkcionišeš. Ona poznaje košarku, ponekad i previše (smeh) - rekao je Pešić, pa dodao:

- Želi da mi pomogne pa nekad suviše savetuje, a ja onda pokušavam da napravim selekciju tih saveta...

Ona mu je najveća podrška u lošim momentima, a to je kada ne ostvari rezultat koji je očekivao.

profimedia0889361798.jpg
Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia 
Kari sa košarkašima brani boje Srbijefoto: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

- Kada moj tim izgubi utakmicu, izađem sa njom da se prošetamo, da prođu muka i razočaranje, pa joj kažem: "Što sa toliko uložio u tog igrača, a on nema reakciju kakvu sam očekivao?!". Vera me pita: "Dobro, a ko je trener", odgovorim joj: "Kako ko je trener? Ja sam trener". Doda: "Pa treneru, donosi odluke. Ako te ne sluša, stavi ga na klupu (smeh)". Košarka je česta tema u našoj porodici, ali ima i dosta drugih stvari - ispričao je Pešić.

"Zove me žena"

Pešić je poznat i kao veliki šaljivdžija, a na jednoj konferenciji je kad mu je zazvonio telefon po difoltu odmah posegnuo za istim, jer je očekivao poziv žene kojoj se uvek javi.

- Sigurno me zove žena. Čeka me ispred. Evo, lepo sam rekao - konstatovao je on, pa užurbano napustio salu uz sveopšti smeh.

(Kurir.rs/I.M.)