"VEGANSTVO JE KRENULO IZ MUKE, NISAM IMALA NOVAC": Jelena Đoković prestala da JEDE MESO, a evo kako je došlo do te odluke
Foto: Profimedia

iskreno!

"VEGANSTVO JE KRENULO IZ MUKE, NISAM IMALA NOVAC": Jelena Đoković prestala da JEDE MESO, a evo kako je došlo do te odluke

Pop kultura -

Jelena Đoković supruga najtrofejnijeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i direktorka fondacije "Novak Đoković" veliku pažnju javnosti privukla je svojim načinom ishrane. Ona je javno govorila o veganstvu kao njenom izboru zbog kojeg se oseća bolje i zdravije.

Jelena Đoković godinama unazad je vegan
Jelena Đoković godinama unazad je veganfoto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

S obzirom na to da je izazivala veliku pažnju zbog ovakvog odabira, a poznato je da se u Srbiji meso jede u sva tri obroka, ona je obrazložila da je sve krenulo još kad je bila veoma mlada. Kako je rekla, sve je počelo još tokom studentskih dana.

"Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke" rekla je Jelena svojevremeno.

Jeleni je bio cilj da se oseća dobro i zdravo pa je promenila ishranu
Jeleni je bio cilj da se oseća dobro i zdravo pa je promenila ishranufoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Ona je tada rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

"Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava", kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

Jedna od omiljenih Jeleninih namirnica je proso
Jedna od omiljenih Jeleninih namirnica je prosofoto: Shutterstock

"Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a 30 odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju", zaključila je tom prilikom Jelena Đoković u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi".

(Kurir.rs/M.J)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track