Svađa filipinskog gimnastičaraKarlosa Jula s majkom dospela je na naslovnice u njegovoj zemlji i zasenila njegov uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu.

Karlos je osvojio dve zlatne medalje te dobio gomilu poklona i novčanih naknada od svoje zemlje, a njegovim finansijama dosad je upravljala njegova majka Anđelika Pokiz Julo. On je izjavio da je majka neadekvatno upravljala njegovim novcem. Intenzivno su se svađali preko intervjua, društvenih mreža, na konferenciji za novinare...

"Gde je moj novac?"

Njegov uspeh u Parizu povećao mu je popularnost u rodnoj zemlji, a vlada ga je nagradila s 20 miliona filipinskih pezosa (oko 320 hiljada evra). Međutim, nakon što je Karlos osvojio drugu zlatnu medalju, filipinskim medijima proširile su se izjave koje je njegova majka dala lokalnoj radio-stanici.

U tom intervjuu je gospođa Julo rekla da, suprotno optužbama, nije loše upravljala novcem svog sina i da ga je zapravo deponovala u banci u Manili. Rekla je da je primila novac u njegovo ime. Karlos Julo potom je objavio video na TikToku u kom pita majku gde su nestale njegove prethodne premije jer ih, tvrdi, nikada nije primio.

Osim toga, Anđelika ne prihvata ni njegovu vezu s poznatom filipinskom tiktokerkom Kloi San Džose, pa je gimnastičar stao u odbranu svoje devojke. "Moja je poruka tebi, mama, da se nadam da ćeš ozdraviti i krenuti dalje. Odavno sam ti oprostio. Molim se da uvek budeš živa i zdrava", rekao je Karlos.

Majka sazvala konferenciju za medije

Majka je zatim sazvala konferenciju za medije na kojoj je odgovorila na njegov video i ponudila mu je da se pomire. Izvinila se zbog izjava u intervjuu i rekla da nije mogla jasno da razmišlja.

"Sad cela zemlja čeka šta ćemo sledeće da kažemo iako je trebalo da ova stvar ostane privatna. Nisam savršena majka i Bog zna da nisi savršen sin. Nema savršene porodice", rekla je.

Nakon konferencije više se nisu javno oglašavali ni Anđelika ni Karlos, a njegovi navijači su pozvali medije da ne izveštavaju o njegovom privatnom životu jer time skreću pažnju s njegovog istorijskog uspeha na Olimpijskim igrama.

"Mediji su otišli predaleko. Ne umanjujmo izvanredne uspehe na Olimpijskim igrama izveštavanjem o trivijalnim stvarima koje nemaju novinarsku vrednost i ne oblikuju javno mnjenje", rekao je ugledni profesor novinarstva Danilo Arao.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre