Najbogatiji čovek u Aziji Mukeš Ambani je svom najmlađem sinu Anantu nedavno priredio višednevno slavlje nakon venčanja. Trodnevnu svadbu su platili oko 600 miliona dolara, što je približno tek 0,5 odsto njihovog bogatstva.

Na svadbi su se pojavila i brojna poznata lica. Među kojima su bile sestre Kardašijan, glumica Prijanka Čopra i njen suprug, pevač Nik Džonas, kao i rvač i glumac Džon Sina. Na listi zvanica je bio i predsednik Fife Đani Infantino, kao i drugi sportisti, poslovni ljudi i političari, uključujući Tonija Blera i Borisa Džonsona.

mukes-ambani-anant-ambani-profimedia0818500052.jpg
SUJIT JAISWAL / AFP / Profimedia 
foto: SUJIT JAISWAL / AFP / Profimedia

Deo velike proslave bio je i na porodičnom imanju Antilia, koje se nalazi u indijskom gradu Mumbaj. U pitanju je vila koja ima čak 27 spratova, a vrednost joj se procenjuje na više od 1 milijardu dolara, piše Business Insider.

Sam enterijer vile retko je fotografisan, ali su ipak neki detalji poznati javnosti. Azijska porodica, po svemu sudeći, obožava filmove s obzirom na to da u vili imaju i raskošni bioskop u koji stane čak 50 gledalaca.

anant-ambani-radika-mercant-profimedia0766488131.jpg
SUJIT JAISWAL / AFP / Profimedia 
foto: SUJIT JAISWAL / AFP / Profimedia

U zgradi se nalazi i privatni parking, bazeni, plesna dvorana, hram, devet liftova, a tu je i ''zimska soba'', u kojoj se nalazi veštački sneg. Vila navodno ima tri i heliodroma.

kuca-mukesa-ambanija-u-mumbaju-profimedia0888849778.jpg
Hindustan Times / imago stock&people / Profimedia 
foto: Hindustan Times / imago stock&people / Profimedia

Ako kod ove porodice ikada uspete da dođete u posetu, ne brinite se za svoj mir, oni su svojim gostima obezbedili čak i nekoliko posebnih spratova na kojima mogu da uživaju u luksuzu. U vili je zaposleno više od 600 ljudi, a prema Ginisovoj knjizi rekorda proglašena je i najskupljim privatnim posedom na svetu.

Vila se nalazi u prestižnom delu grada, a zanimljivo je i kako je porodica došla do zemljišta.

kuca-mukesa-ambanija-u-mumbaju-profimedia0888488473.jpg
Punit PARANJPE / AFP / Profimedia 
foto: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Naime, u tom delu Mumbaja vrlo je teško pronaći zemljište koje se prodaje. Prošli vlasnici navodno se i dalje sude sa uglednom Azijskom porodicom, koja je tamo sagradila vilu. Ranije je tamo bilo sirotište, a nije poznato ni šta se dogodilo s decom koja su tamo živela.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S.)

Bonus video:

Kurir Vila Miškovića u Crnoj Gori